Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

saison

Helsingin olutravintoloissa esittäytyy uutuusolut Ruotsista: vaalea, virkistävä, kuohuva ja aavistuksen mausteinen saison, joka on kerrassaan maittava janonsammuttaja kesähelteillä.

Slottskällans Saison on HOK-Elannon kesäkuun hanaolut, ja se sopii mainiosti nautittavaksi helteisimpään vuodenaikaan. Saison-tyylin oluet ovat perinteisiä kesän kausiherkkuja, jotka nauttivat nyt uudesta suosion noususta moderneissa olutmaissa Yhdysvaltoja myöden.

Oluttyyli on lähtöisin Belgian ranskankieliseltä Vallonian alueelta. Alun perin saisonit olivat sadonkorjuun aikaisia talkootyöläisten luomuksia. Maanomistajat antoivat osan ylijääneistä viljoista renkien käyttöön ja he valmistivat sekalaisista viljoista vaaleaa, kirpakan kuohuvaa ja aavistuksen mausteista olutta sesongin päätteeksi. Nykyisin saisonit valmistetaan vakiintuneen käytännön mukaan pääosin ohrasta, mutta noin 15 prosenttia mallaspohjasta on vehnää. Saisoneille antaa niille tyypillisen luonteikkaan ja tunnistettavan säväyksensä saison-hiiva, jonka mausteisen pippurinen potku tekee oluista erityisen virkistäviä.

Kesäkuussa OlutHuoneissa esiteltävän uutuus-saisonin on valmistanut ruotsalainen Slottskällans Bryggeri. Olut tuli markkinoille Ruotsissa alkuvuodesta ja saa nyt Suomen ensi-iltansa OlutHuoneissa.

Slottskällans Saison on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa kesäkuun ajan 0,4 litran tuopeissa asiakasomistajahintaan 7,40 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,90 €.