nuuksio

Nuuksion kansallispuiston kupeeseen toukokuussa avatun Ravintola Haltia satsaa lähi- ja luomuruokaan. Menua ja annosten estetiikkaa ohjaavat suomalaisen luonnon vaihtuvat vuodenajat. Elämyksen kruunaa tietysti luonto.

Ravintola Haltian myötä pääkaupunkiseudulle saadaan saman katon alle ainutlaatuinen vierailukohde ja korkean tason ravintola. Ravintola Haltian tavoitteena on tuottaa makuelämyksiä kunnioittaen Suomen luontoa, kestävää kehitystä ja kansallista ruokakulttuuria.

– Ravintola Haltia jatkaa luontokeskuksen palvelulupausta siitä, että kävijä saa aidon luonnon kosketuksen. Haluamme, että Suomen luonnon elämykset löytyvät myös lautaselta. Luvassa on maanläheisiä, kauniita ja maukkaita ruokaelämyksiä lähi- ja luomuruoasta. Palvelemme monipuolisesti kaikkia asiakas- ja ikäryhmiä retkilounaasta gourmet-illallisille”, kertoo toimitusjohtaja Olli Marttinen KF Restaurants oy:stä.

Ravintola seuraa Suomen luonnon ja päänäyttelyn teemoja: Suomen merta, järviä ja jokia, metsiä, peltoja ja tuntureita.

– Ruokailusta tulee sujuva jatkumo näyttelylle, jossa voi ensin rauhoittua ja uppoutua Suomen kauneimpiin maisemiin. Illanviettoa voi jatkaa suomalaisen ruokakulttuurin parissa. Luontokokemuksen saa myös hulppealta terassilta, jossa voi ihailla ilta-aurinkoon avautuvaa näkymää Pitkäjärvelle, kuvailee Marttinen.

Ravintola Haltiasta löytyy suomalaisia makuja niin retkeilijöille kuin koululaisryhmillekin, esimerkiksi kahvitauolle, lounaalle ja monenmoiseen eväsreppuun. Ravintola tarjoaa à la carte -annoksia ja hoitaa kokousasiakkaiden ja yksityistilaisuuksien tarjoilut, valtiovierailutasoiseen illalliseen saakka. Haltian ravintolan juomapuolen täydentävät kotimaiset pienpanimotuotteet ja monipuoliset viinivalikoimat.

Ravintola Haltian kotisivut: www.haltia.com

Suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustasta päiväretkelle Haltiaan Nuuksioon

matkailijat pääsevät päiväretkelle Nuuksiossa sijaitsevaan Suomen luontokeskus Haltiaan uudella suoralla bussiyhteydellä Helsingin keskustasta. Päiväretkeen sisältyy bussimaksu ja sisäänpääsymaksu Haltian päänäyttelyyn. Haltian löytää myös monin muin tavoin, sillä Espoon kaupunki on rakennuttanut sinne uuden upean pyörätien, ja Metsähallitus on lisännyt opastettuja reittejä Nuuksion kansallispuistosta Haltiaan.

Koko Suomen luonnon helmiä esittelevä näyttely- ja tapahtumakeskus Haltia avaa ovensa suurelle yleisölle 31.5. Nuuksion Solvallassa. Ympäri vuoden Haltiaan ja Nuuksioon pääsee ottamalla ensin junan Espoon keskukseen ja siitä bussin 85 Nuuksioon. Kesällä toteutettava päiväretkipaketti suoralla bussiyhteydellä tekee retken helpommaksi sekä ulkomaalaisille matkailijoille mutta myös esimerkiksi pääkaupunkiseutulaisille perheille. Päiväretket tuottaa vuodesta 2003 alkaen Nuuksiossa toiminut matkailuyritys Greenet SJS ja Åbergin Linja. Retkipaketin aikataulut, hinnat ja lippujen ostopaikat ovat alla.

Suomen luontokeskus Haltiaan pääsee nyt myös entistä helpommin polkupyörällä, sillä Espoon kaupunki on rakentanut uuden komean pyörätien Nupurista Haltiaan. Pyörätie on turvallinen ja kulkee läpi komean maisemareitin.

Kesällä 2013 turistibussiliikenne Helsingistä Nuuksioon

•    Lähdöt Kiasman tilausbussipysäkiltä (Mannerheiminaukio 2) klo 9.30, 11.30 ja 14.00
•    Paluun lähdöt Suomen luontokeskus Haltiasta (Nuuksiontie 84) klo 12.30, 15.00 ja 17.00.
•    Aikuiset: Meno-paluu € 20, Lapset (7-17 v.): Meno-paluu € 12 (hinta sisältää edestakaisen bussimatkan ja pääsylipun Haltian päänäyttelyyn)
•    Lippuja voi ostaa Helsinki-Vantaan –lentokentän infosta, Helsingin kaupungin matkailutoimistolta Esplanadilta sekä bussista (bussissa vain käteinen). Lippu pitää sisällään edestakaisen bussimatkan ja Haltian päänäyttelyn sisäänpääsyn.

Tapahtumapaikan kotisivut: www.haltia.com/

Korpinkierros, Nuuksion kansallispuisto, 7,8 km