Iberian niemimaan ruokakulttuurista ja pohjoismaisesta keittiöstä inspiraatiota ammentava ravintola Más kutsuu viettämään kiireetöntä ravintolaelämystä Narinkkatorin kupeeseen Kamppiin. Uusi ravintola avautuu löytyy Scandic Simonkentän tiloista.

Ravintolan konsepti on rakennettu espanjalaisen sobremesa-kulttuurin ympärille. Kiireettömään ruokailuelämykseen ystävien kanssa kannustavat jaettavat annokset ja rento, välitön palvelu.

– Sobremesa kuvastaa hetkeä, jolloin perhe tai ystävät kokoontuvat pöydän ääreen nauttimaan kaikessa rauhassa hyvää ruokaa ja keskustelemaan maailman menosta. Ajatusta noudattaen Más-ravintolan menu on rakennettu siten, että annoksia on helppo tilata jaettavaksi isollekin porukalle, kertoo ravintolatoimen päällikkö Elina Korkka.

Ravintolan bravuureja ovat tapas-lajitelmat sekä rotisserie-grillissä hitaasti valmistuvat vartaat.

Iberialaisia makuja pohjoismaisella twistillä

Moderni espanjalainen keittiö ja annosten jakaminen isomman seurueen kesken ovat viime aikojen nousevia ruokatrendejä. Ravintolan annoksiin on haettu inspiraatiota Iberian niemimaan ja Katalonian ruokakulttuurista.

– Iso osa menun ideoista on peräisin matkalta, jonka teimme Barcelonaan noin vuosi sitten, kun aloimme suunnitella ravintolan tarjontaa. Olemme tuoneet jokaiseen annokseen myös ripauksen yllätyksellisyyttä. Haluamme, että annokset herättävät keskustelua ja ovat elämys jo ennen maistamista, kertoo Más-ravintolan ja Scandic Simonkentän keittiöpäällikkö Markus Lamberg.

Espanjan vaikutus näkyy erityisesti käytetyissä mausteissa: mukana on muun muassa sahramia, oliiviöljyä, appelsiinia ja tummaa suklaata. Lämpimille ja vahvoille mausteille kontrastia tuovat pohjoismaiset raaka-aineet, kuten lohi, turska ja kotimaiset marjat.

Ravintolan bravuureja ovat tapas-lajitelmat sekä rotisserie-grillissä hitaasti valmistuvat vartaat. Jälkiruoaksi Lamberg suosittelee herkullisia churroja.

Hotelliravintoloiden laatuun panostetaan entistä enemmän

Más toimii hotelli Scandic Simonkentän yhteydessä, ja palvelee myös hotellin vierailijoita. Ravintolalla on kuitenkin vahva oma identiteetti, ja se on suunnattu kaikille kaupunkilaisille. Pöytiä jätetään joka ilta vapaaksi myös walk-in-asiakkaille.

— Esimerkiksi Tukholmassa hotellien ravintolat ovat jo olennainen osa kaupungin ravintolatarjontaa. Keskeisen sijaintinsa ja laadukkaan tarjontansa ansiosta Scandic Grand Centralin Teaterbrasseriet ja Haymarketin Paul’s ovat suosittuja lounas- ja after work -paikkoja. Sama ilmiö on rantautumassa myös Suomeen, sanoo Korkka.

Más tarjoilee lounasta arkisin ja illallista läpi viikon. Perjantaisin ja lauantaisin iltaa voi istua aina puoleen yöhön saakka.

Ravintolan sisustuksesta on vastannut ruotsalainen sisustusarkkitehti Bronwynn Welsh, joka on suunnitellut useita ravintoloita ja hotelleja Pohjoismaissa ja Euroopassa. Welsh on vastannut esimerkiksi Berliinissä sijaitsevan Scandic Potsdamner plats -hotellin ja Brysselissä olevan Hotel Bloomin sisustuksesta.

Varaukset: 
Puh. 09 68 38 2135
Sähköposti: ravintolamas@scandichotels.com
www.scandichotels.fi/mas
www.tableonline.fi/ravintola/mas#