M/S Helsingin lounas- ja illallisristeilyille pääsee Helsingin Kauppatorilta. Risteilystä voi nauttia aurinkokannella ja sisätiloissa. Kuva: Vertti Luoma.

Kesäkuun viimeisestä viikonlopusta povataan kuumaa eteläiseen Suomeen. Helsinkiläisvarustamo Royal Line on varautunut kiireiseen viikonloppuun, kun lämpö houkuttelee asiakkaita viilentymään merellisen Helsingin maisemiin. Kaikki varustamon saaristoristeilijät ovat ajossa, ja ruokailijoita palvellaan aiempaa kattavammin.

Kaikki M/S Helsingin herkut valmistuvat aluksen omassa keittiössä. Ravintolatason keittiötilat ovat harvinaisuus Helsingin saaristoristeilyaluksilla. Kuva: Vertti Luoma.

Poikkeusaikojen rajoitukset ovat höllentyneet, ja kesäkuun viimeisestä viikonlopusta alkaen buffet-tarjoilu ravintoloissa sallitaan jälleen. Lounas- ja illallisristeilyjä seilaavat Royal Linen alukset tarjoilevatkin herkkuja jatkossa kulunutta alkukesää kattavammin, kun ruokailijat voivat valita annoksensa suoraan noutopöydästä pöytiintarjoilun sijaan.

M/S Helsinki on pääkaupungin modernein saaristoristeilyalus. Kuva: Vertti Luoma.

Ensimmäistä kesäänsä Helsingin Kauppatorilta risteillyt M/S Helsinki palvelee asiakkaitaan sisarusaluksiaan monipuolisemmin, sen nykyaikaisten ja ilmavampien tilojensa ansiosta. Helsingin uusimman saaristoristeilyaluksen ominaisuudet tekevät risteilykokemuksesta miellyttävän, missä tahansa merisäässä.

–     M/S Helsingin mittasuhteet, eli leveys ja pituus tekevät ajosta vakaata. Saaristoristeilyjä tarjoavat helsinkiläiset vesibussit ovat pienempiä ja lyhyempiä, ja tästä syystä alttiita heilumiselle, toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi kertoo.

Perhevarustamo Royal Line rakennutti aluksesta mahdollisimman nykyaikaisen. Alus on vähäpäästöinen ja moottoritekniikka hiljainen.

–     Kiinnitimme paljon huomiota siihen, että alus olisi hyvin äänieristetty. Aluksessa on moottoriäänenvaimentimet, Rautakorpi kertoo.

Aluksen sisätilat vastaavat nykyajan mukavuusvaatimuksia, ja esimerkiksi wc-tilat ovat huomattavasti tilavammat kuin vanhemmissa Helsingin risteilyaluksissa.

–     Lisäksi voimme palvella asiakkaita aiempaa sujuvammin, koska M/S Helsingissä on baarit sekä yläkannella että sisätiloissa. Aurinkokannella voidaan siis nauttia seuraavan lähdön alkumaljoja rauhassa, vaikka sisätiloja yhä siivottaisiin ruokailun jäljiltä seuraavaa lähtöä varten.

M/S Helsingin ruoka valmistetaan laivan omassa keittiössä

M/S Helsingin keittiö on kooltaan ja varustelultaan ravintolatasoa, ja kaikki aluksessa tarjoiltavat ruoat valmistetaan paikan päällä. Se on harvinaista saaristoristeilijöillä, jonne ruoat tuodaan usein muista keittiöistä. Toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi halusi luoda perheyrityksensä uusimmasta aluksesta yhden vaihtoehdon mille tahansa tasokkaalle mantereella toimivalle ravintolalle.

–     Toki sillä erotuksella, että risteilyllä maisema, tunnelma ja raikas meri-ilma nostavat ruokailukokemuksen uudelle tasolle, Rautakorpi uskoo.

M/S Helsinki ja muut Royal Linen saaristoristeilijät seilaavat pääkaupungin merillä syyskuun 2020 loppuun saakka. Leutojen talvien myötä Royal Line ajaa myös pikkujouluristeilyjä. Korona-kevään johdosta varustamolta peruuntui tuhansien asiakkaiden vetoisia tilausristeilyjä. Varaustilanne on kuitenkin elpynyt loppukesää kohti mentäessä, ja yksityistilaisuuksia on varattu mukavasti.

–     Ajat ovat olleet toki haastavat, mutta kilpailijoihin verraten olemme onnistuneet erittäin hyvin. Emme ole joutuneet perumaan yhtään lähtöä, Rautakorpi kertoo.

Katso M/S Helsingin videokastajaiset täältä