pure-bistro Kesäiselle Kauppatorille katsova Luomo houkuttaa maistelemaan uunituoreen listansa makuyhdistelmiä. Keittiömestari Jouni Toivanen on päästänyt gastronomiset voimansa valloilleen ja luonut seitsemän annoksen setin makuhermojen hurmaamiseen. Myös alakerran Pure Bistro on saanut uuden listan kesäihmisten iloksi.

Ravintola Luomon linjan mukaisesti juuri vaihtunut uusi lista sisältää yllätyksellisiä yhdistelmiä ja makuja ympäri maailmaa. Koko kesän voimassa oleva lista hellii sisällään tällä kertaa mm. suomalaista siikaa intialaisin vivahtein ja iberico-possunposkea varhaiskaalin kaverina. Lohta ja poroa yhdistävä annos on sashimimuodossa tarjottava, mutta silti skandinaavisista raaka-aineista valmistettu miksaus. Jälkiruokana maistuu raparperi ja pitkäpippuri.

Luomon annos, Kuva: Tuukka KoskiLuomo on ollut alusta asti kekseliäs ja raaka-aineita ennakkoluulottomasti sekä vankalla ammattitaidolla yhdistelevä ravintola. Michelin-tähditetty oman tiensä kulkija on kuitenkin pysynyt tasoonsa nähden edullisena. Harvasta ravintolasta irtoaa 7:n ruokalajin menu 79 eurolla.

Luomon tyyli on päästää asiakas valitsemaan ja koostamaan annoskokonaisuutensa itse. Hinta määräytyy annosten lukumäärän mukaan. Lista koostuu seitsemästä yksilöstä, jotka makumaailmojen erilaisuudesta huolimatta muodostavat yhteensopivan kokonaisuuden. Halutessaan voi nautiskella siis vaikkapa koko listan läpi. Mahdollisuus on myös kolmen tai viiden ruokalajin herkutteluun.

Pure Bistro pistää omaperäiset pullakahvit pöytään

pure-bistro-terassiLuomon alakerran Pure Bistro on raikas ja yläkerran tyyliin yllätyksiä lautaselle loihtiva ravintola. Paikka on saanut Michelin-oppaassa Bib Gourmand-symbolin, joka tarkoittaa sitä, että ravintola tarjoaa erittäin maukasta ruokaa kohtuuhintaan. Uusi ruokalista tuo lautasille mm. paahtopaistia, paistettua siikaa ja kampasimpukkaista intialaista makumaailmaa. Jälkihyväksi torinlaitaravintolalle sopii pullakahvit eli pullavanukas kardemummajäätelöllä. Menun lisäksi tarjolla on päivittäin vaihtuvia annoksia.

Koska kesä, herkuttelu ja aurinko kuuluvat yhteen, on Pure Bisrolla tuulelta ja paahteelta suojaava sisäpihaterassi, jolla voi nautiskella erilaisia makuja niin ruoan kuin juomankin muodossa.

Sekä Luomo että Pure Bistro ovat avoinna koko kesän juhannuspyhien seutua lukuun ottamatta.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Tuukka Koski

Ravintoloiden kotisivut:

www.purebistro.fi

www.luomo.fi