ravintolakuuLonely Planet on julkaissut nettisivuillaan listauksen niistä suomalaisravintoloista, joita se suosittelee. Matkakirjajätin Restaurants in Finland -sivun ensimmäisessä näkymässä on 16 ravintolan katras, jossa komeilee Helsingistä niin Kuu kuin Olokin.

Alempaa listalta löytyy muitakin helsinkiläisravintoloita, kuten Top Pick -maininnan saaneet A21 Dining, Demo, Savoy ja Hietalahden Kauppahalli, mutta kaikkinensa lista nostaa esiin pikemminkin maakuntien helmiä. Kärkipaikalla paistattelee jyväskyläläinen Figaro, joka on valittu mm. Vuoden Viiniravintolaksi 2012 ja 2014.

– Aika usein ulkomaalaiset arvostavat enemmän kuin mitä paikalliset ymmärtävätkään, kommentoi tamperelaisen Gastropub Tuulensuun ravintoloitsija Sami Lappalainen ravintolansa sijoitusta listauksen kärkipäässä.

Lonely Planet on maailman suurin matkaopaskirjoja julkaiseva yritys ja sen ravintolasuosituksilla on suuri merkitys etenkin kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Ruoka alkaakin olla yhä useammalle tärkeä elementti jopa matkakohdetta valittaessa.

Lonely Planet -listan kärki:

Figaro Restaurant & Winebistro, Jyväskylä
Kuu, Helsinki
Kummisetä, Kuopio
Smakbyn, Kastelholm

Pavis, Kristiinankaupunki
Musta Lammas, Kuopio
Panimoravintola Huvila, Savonlinna
Linds Kök, Närpiö

Pöllöwaari, Jyväskylä
Restaurang Nautical, Maarianhamina
Olo, Helsinki
Juurella, Seinäjoki

Gastropub Tuulensuu, Tampere
Ravintola Gustav Wasa, Vaasa
Ravintola Teatteri, Joensuu
Ravintola Alamaja, Koli

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy