Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere Tampereen ravintolassa. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Kansainvälisestikin mainetta niittänyt Pyynikin Brewing Company avasi olutravintolan Helsingin ytimeen. Pyynikin Taproom Helsinki löytyy Eteläesplanadilta ja tarjolla on laaja kattaus palkitun tamperelaispanimon juomia aina oluista gineihin. Kyljessä tarjoillaan rentoa ja laadukasta pubiruokaa.

Pyynikin Brewing Company avasi ensimmäisen Pyynikin Brewhouse -ravintolan vuonna 2017 Tampereen keskustaan. Ravintola löysi nopeasti tiensä tamperelaisten sydämiin, ja se on äänestetty kaksi kertaa Tampereen parhaimmaksi olutravintolaksi.

– Brewhouse on todistanut toimivuutensa, ja siitä vaahtosikin idea avata samankaltaisella reseptiikalla varustettu olutravintola yhdessä myös Helsinkiin. Vaikka alalla eletään haastavia aikoja, luotamme ravintolan vetovoimaan. Vastaavantyyppistä rennon tyylikästä olutravintolaa näin keskeiseltä paikalta saa hakea, kertoo Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.

Osoitteessa Eteläesplanadi 14 sijaitseva Pyynikin Taproom Helsinki on avoinna tiistaista lauantaihin*. Asiakaspaikkoja on liki sata. Hanasta löytyy 20 olutlaatua, ja Pyynikin oluiden lisäksi ravintola tulee tarjoamaan panimon tislaamon tuotteita sekä erikoiseriä, joita saa ainoastaan Pyynikin Taproomista sekä Pyynikin Brewhousesta Tampereelta.

– Erikoiserien lisäksi muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun. Pyynikin Taproom on helppo ja keskeinen paikka, jonne piipahtaa vaikkapa etätyöpäivän jälkeen perinteisille afterworkeille nauttimaan laatuoluista ja rehdin ronskista ruoasta. Meiltä tulee paljon uutuustuotteita, jotka julkaistaan Pyynikin Taproomissa samaan aikaan kuin Tampereella, kuvailee Pere.

Olutmaistelua. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Intohimo olueen ja rohkeaan ruokaan näkyy ja maistuu Taproomin ruokalistassa. Tarjolla on laadukasta pubiruokaa niin pieneen kuin isompaankin nälkään, aina oluen kyljessä nautittavista tapaksista runsaisiin annoksiin, joiden raaka-aineissa suositaan kotimaisia pientuottajia, unohtamatta makuja myös maailmalta.

Pyynikin Brewing Companyn eli alun perin Pyynikin käsityöläispanimona tunnetun panimon viime vuosi oli kokonaisuudessaan  menestyksekäs. Maaliskuussa 2020 panimo pääsi Financial Timesin FT-1000-listalle Euroopan nopeimmin kasvavana panimo- ja juomayhtiönä. Loppukesästä Taloustutkimuksen ja Markkinointi & Mainonnan Arvostetuimmat brändit 2020 -tutkimuksen mukaan tamperelaispanimo on Suomen arvostetuin olutbrändi.

Kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy