HKI+ kahvi ja keksi

Indonesialaiseen kahviin tehty cappuccino ja pienen pannukakun kokoinen amerikkalainen cookie. Ne tekevät ihmisen onnelliseksi Unioninkatu 28:ssa. Javier Salcedon ja Reetta Tikkasen pyörittämä kahvila HKI+ vastaa aidosti lämpöistä tunnelmaa ja kunnon kuumaa juomaa janoavien kahvikissojen huutoon.

Vaikka paikka on pikkuinen, on fiilis hyvä. Tiiviimmässä tunnelmassa sitä paitsi tulee juteltua herkemmin kanssakahvittelijoiden kanssa. Meksikolaissyntyinen Javier on myös itse mukavan jutustelevainen ja vieraanvarainen kaveri. Kahvilavisiitillä voi halutessaan päästä treenaamaan siis myös espanjaa, mutta suomella ja englannillakin pärjää mainiosti.

Javierin suosima eteläamerikkalainen kahvi on todella pehmeän makuista. Indonesialaiset pavut ovat hänen mielestään ehdottomasti parhaita. Kahvipavut jauhetaan ja kahvi valmistetaan tilauksesta asiakkaan odottaessa tuoreuden takaamiseksi. Kahvilaan on tulossa pian toinenkin kahvikone ja kylmävitriiniin erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja: amerikkalais-, italialais- ja meksikolaistyyppisiä. Tällä hetkellä pelataan kekseillä, valtavilla amerikkalaisilla cookieilla, joista taltuttaa ainakin vähän pienemmän nälänkin. Sympaattisessa kahvilassa on myös suklaata kahvin kaveriksi.

Kelien salliessa myös kahvilan edustan pikkuruisella ulkoterassilla voi kahvitella tai juoda kuumat kaakaot. Terassille on peräti pöytiintarjoilu.

HKI+ facebook

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy