Alvar Aallon suunnittelemaan ja suojeltuun kiinteistöön Helsingin Ratakadulla avattiin skandinaavinen Designravintola Eevert. Aalto piti aikanaan rakennuksessa myös toimistoaan.

Luontevasti myös Eevertin ruokafilosofia on skandinaavinen. Inspiraation lähteenä toimivat Suomen luonnon vaihtuvat vuodenajat ja monipuoliset upeat maut sekä värit. Aitoa suomalaista ruokakulttuuria aistien ja käsityötä kunnioittaen.

VARAA PÖYTÄ

Keittiötiimiään johtava Sven Denis on työskennellyt vuosia Lontoossa Retro Bistro -nimisessä ravintolassa, joka sai Svenin aikana Michelin-tähden sekä maininnan Lontoon parhaasta ravintolasta vuonna 2012.

– Nuorekas kansainvälinen keittiötiimimme haluaa tarjota vain parastaan. Perheyrityksenä ja rakennuksen innoittamana halusimme perustaa designravintolan, jonka kotimaisuus ei rajoittuisi ainoastaan ruokaan ja juomaan, vaan kunnioittaisi ja nostaisi esille suomalaisen muotoilun aarteita niin kalusteissa, valaisimissa, kuin astioissakin, taustoittavat perustajat Tarja ja Kimmo Martiskainen.

– Toivomme jokaisen asiakkaan nauttivan meillä suomalaisesta muotoilusta, elämyksistä Suomen luonnon rikkaasta makumaailmasta, sekä kotoisan rennosta tunnelmasta.

Eevertissä on myös suomalaisuutta kunnioittavia juomia tarjolla. Ne ovat elämyksiä kotimaisesta luonnosta rikkaiden makujen, marjojen ja raikkaiden mausteiden kera. Siksi ravintola tekee tiiviisti yhteistyötä Kyrö Distilleryn kanssa, joka on suunnitellut drinkkilistan ja drinkit maistelumenuun Eevertin makumaailmaan ja konseptiin sopiviksi.

Alvar Aallon käsiala on haluttu tuoda hienosti esille myös ravintolan sisätiloissa. Eevertin tilat on suunniteltu kunnioittaen suomalaisen designin kiertokulkua, valitsemalla ekologisesti kestäviä ratkaisuja sekä yhdistelemällä vanhaa ja uutta kekseliäästi harmoniseksi kokonaisuudeksi.

– Voit nauttia monien kuuluisien suomalaisten suunnittelijoiden töistä niin kalusteissamme, valaisimissamme kuin astioissammekin. Löydät meiltä mm. Alvar Aallon, Harri Koskisen, Yrjö Kukkapuron, Lars Sonckin, Seppo Kohon, Oiva Toikan ja monen muun arvostetun suunnittelijan kädenjälkeä.

Muotoiluteemaa voi täydentää enemmänkin, sillä ravintolasta kertyy kävelymatkaa Designmuseoon alle 200 metriä puiston kautta oikaisten.

Kuvat: Designravintola Eevert

VARAA PÖYTÄ

Ravintolan kotisivut: eevert.fi