Arkistoitu juttu

Kaatosateessaallotria-keikat-tapahtumat juhlittu keskiviikon kapakkakierros tyhjensi terassit ja täräytti Helsingin ravintolat lähes liitoksistaan. Kapakat pullistelivat ja meininki oli iloinen. Ilmaistapahtuma on mitä mainioin tapa tutustua kaupungin laadukkaimpiin menomestoihin.

Art goes Kapakka -festivaali huipentuu jälleen torstaina vietettävän Taiteiden yön ja sitä seuraavan viikonlopun aikana. Keskiviikon kokemuksista oppineena vinkkaan, että oman suosikkiartistin keikalle mielivän ja parhaat paikat haluavan kannattaa huomioida, että paikalle on todellakin syytä saapua ajoissa.

Katso päivän tapahtumat ja keikat tästä.

manala-comedy-club

tommi-mujunen3Torstaina salit täyttyivät mm. Manalan komediaillassa, jossa eturivin stand up -koomikot olivat testaamassa uutta materiaaliaan koeyleisön edessä. Yleisön reaktioita oli paikalla kokeilemassa mm. Tommi Mujunen. Manalan sali oli ääriään myöten täynnä ja ilmaistapahtumasta jouduttiin mattimyöhäisiä käännyttämään ovelta.

allotria-keikat-tapahtujat

Allotriassa nautiskeltiin intiimistä salonkitunnelmasta. Vuokko Hovatan ja Zarkus Poussan seurassa konsertin musiikkiosuudessa kuultiin mm. Tuure Kilpeläisen ja Kerkko Koskisen sävellyksiä. Jaakko Kääriäinen nähtiin kitarassa  ja Atte Kilpeläinen viulun kaulassa.

kuja-bar-bistro

Myös festivaalin ruokatapahtumat keräsivät ihmiset nautiskelemaan. Burgereistaan tunnetussa Kuja Bar & Bistrossa olutasiantuntija Anikó Lehtinen opasti oluiden valinnassa suosikkihampurilaisten kumppaneiksi yhdistettyinä.  Kujan keittiömestari Mika Launivuon burgerimaistajaisissa oluen kanssa ystävystytettiin mm. pulled porkkia ja lohta.

bryggeri-helsinki-jazz

bryggerie-helsinki-hanatTunnelmallinen Jazz  kohotti olutravintola Bryggerin tunnelmaa.  Harvinaisuuksiksi jääneitä jazzballadeita Carmen Mc Raen Bittersweet-albumilta löytänyt Saara Soisalo tunnelmoi ravintolan kellarissa Wade Mikkola Trion kanssa.

arto-nyberg

Tsekkaa myös Arto Nybergin olutravintolat Helsingissä. Mieheen törmättiin katsastamassa Art goes Kapakka -festivaalien tarjontaa St. Urho’s Pubissa ystäviensä kanssa. Illan esiintyjänä nähtiin Lotta Savolaisen ja Emilia Norpan Pikku Kukka -duo, joka on synnytetty vastavoimaksi ultramaskuliiniselle äijäilyrockille.

Tapahtuman kotisivut

artgoeskapakka.fi

Teksti ja kuvat: Toni Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Tommi Mujusesta: Tommi Mujunen