apocalyptic-symphony-keikat-helsinkiApocalyptika keikalla Helsingissä

Maailman tunnetuin selloheavy-yhtye Apocalyptica sekä kamariorkesteri Avanti! lähtevät yhdessä Apocalyptic Symphony -kiertueelle, jonka Suomen osuus päättyy Finlandia-talolle keskiviikkona 12.3.2014.

Apocalyptica lähtee ensimmäistä kertaa historiassaan kiertueelle orkesterin kanssa, ja myös Avantille tämän tyyppinen yhteiskiertue on ensimmäinen laatuaan. Kiertue käynnistyy Oulun musiikkijuhlilta 9.3., minkä jälkeen konsertteja on Suomen lisäksi Venäjällä, Saksassa, Puolassa ja Baltian maissa.

”Apot ja Avanti-orkesteri snadisti erikoisella tuomiopäivän kokoonpanolla. Valtaisa lavashow valoineen, savuineen, kuuman yleisön hurmoksessa. Klassisen ja rockmaailman räjähtävä hurmoksen syleily!” hehkuttaa Apocalyptican Paavo Lötjönen.

Apocalyptic Symphonyn ohjelmiston sovittaa Jaakko Kuusisto

Apocalyptic Symphonyn ohjelmisto koostuu Apocalyptican varsinkin harvemmin livenä esitetystä musiikista, joihin Jaakko Kuusisto tekee sovitukset 24-henkiselle orkesterille. Apocalyptican lisäksi lavalle nousee Avantin kokoonpano, johon kuuluu seitsemän viulua ja kontrabasso, kaksi huilua ja kaksi klarinettia, kolme käyrätörvea, trumpettia ja pasuunaa sekä kaksi lyömäsoittajaa. Kokonaisuus on väliajallinen konsertti, jossa molempien yhtyeiden erityisosaaminen huomioidaan.

avanti”Kolme sähköselloa ja rumpusetti tuottaa melkoisen äänimaiseman, ja orkesterisatsin pitää olla riittävän selväpiirteistä ja tanakkaa, että se kilpailee tasaveroisesti bändin kanssa. Sovituksen pitäisi myös tuoda jotain lisäarvoa biisiin. Isoilla areenoilla pienet finessit hukkuvat, joten sovittajana suosin aika isoja eleitä ja selkeitä sointikenttiä”, Jaakko Kuusisto kertoo.

Kapellimestari Kuusisto myös johtaa kiertueen avauskonsertin Oulussa: ”Olen varma, että kiertueen ekasta keikasta tulee ikimuistoinen. Saundi tulee olemaan todella tanakka ja laaja, ja lavalla on suunnattoman paljon huippusoittajia. Merkit ovat hyvät!”

APOCALYPTIC SYMPHONY 9.-24.3.2014
su 09.03. Madetojan sali, Oulu klo 19.00
ma 10.03. Logomo, Turku klo 19.00
ti 11.03. Tampere-talo, Tampere klo 19.00
ke 12.03. Finlandia-talo, Helsinki klo 19.30

pe 14.03. Octyabrsky Hall, Pietari
la 15.03. Crocus City Hall, Moskova
ma 17.03. Congress Center Hamburg CCH, Hampuri
ti 18.03. Tempodrom, Berliini
ke 19.03. Congress Hall, Varsova
pe 21.03. Zalgiris Arena, Kaunas
la 22.03. Arena, Riika
su 23.03. Saku Arena, Tallinna

www.apocalyptica.com
www.avantimusic.fi

Apocalyptic Symphony Facebookissa

Liput Suomen konsertteihin myynnissä Lippupisteessä ja Lippupalvelussa.