vapiano3
Vapiano-ravintoloiden nimi tulee italialaisesta sananlaskusta Chi va piano, va sano e va lontano ­– Ota rauhallisesti, niin elät terveenä ja pitkään.

Kansainvälinen Vapiano-ravintolakonsepti perustuu erinomaiseen hinta–laatu -suhteeseen sekä rentoon, välimerelliseen ravintolakulttuuriin. Konsepti vastaa muuttuneeseen elämänrytmiin – ulkona syödään yhä useammin ja vapaamuotoisemmin.

vapiano2Konseptin perustana rento yhdessäolo ja hyvä ruoka

Vapianon konsepti sopii nykypäivän kuluttajalle, joka ei halua tinkiä ruoan laadusta kiireisellä lounaallakaan. Perinteisen ruokaravintolan ja pikaruokapaikan Vapianossa lounaan, illallisen tai kahvihetken voi viettää helposti ja rennosti ystävien, kollegoiden tai perheen kanssa seurustellen. Asiakas saa valita annokseensa omien mieltymysten mukaisia raaka-aineita, joista kokki valmistaa aterian asiakkaan seuratessa ruoanlaittohetkeä. Italialaiseen keittiöön keskittyvässä ravintolassa annokset valmistetaan tuoreista ja itsetehdyistä raaka-aineista. Välimeren ravintolakulttuurista juurensa juontava, rento ja yhteisöllinen konsepti

raja-aitoja siirtelevä konsepti on hinta-laatusuhteeltaan loistava etenkin silloin, kun on valmis tinkimään pöytiintarjoilusta.

vapiano1– Suomessa ravintolakulttuuri perustuu pitkälti perinteiseen illastamismalliin ja toisaalta buffet-tyyppiseen ruokailuun. Vapiano on jotain uutta: konsepti on rakennettu niin, että valmistamme laadukkaan à la carte -annoksen asiakkaan kanssa yhteistyössä, nopeasti ja ammattitaidolla. Luotan, että hinta–laatu -suhteemme on niin hyvä, että kuluttajat löytävät ravintolaamme. Vapianon konsepti sopii tämän päivän kiireiselle, mutta laatua arvostavalle kuluttajalle, josta kertoo sekin, että Helsingin Vapianossa on ensimmäisen vuoden aikana käynyt lähes 500 000 ruokailijaa, sanoo Vapianon Keski-, Itä- ja Pohjois-Euroopan, Lähi-Idän, Aasian ja Australian operatiivinen johtaja Alexander Sgustav.

Ensimmäinen Vapiano-ravintola perustettiin Hampuriin vuonna 2002. Konseptin täytettyä 10 vuotta Vapiano-ravintoloita oli jo yhteensä 26 maassa, Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Lähi-Idässä, Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa. Suomen ensimmäinen Vapiano-ravintola avattiin kesällä 2011 Helsingin keskustaan.

Ravintolan kotisivut: vapiano.fi