Vuosittain Italian ja maailman parhaita pizzerioita listaava italialainen 50 Top Pizza on valinnut helsinkiläisen pizzeria Forzan Euroopan 50 parhaan pizzerian joukkoon. Listalta löytyy myös pizzeria Luca ja turkulainen pizzeria 450°C.

Luca ja Salla-Maria Platania. Kuva Forza Pizza
Luca ja Salla-Maria Platania. Kuva: Forza Pizza

Milanossa San Babilan teatterissa torstai-iltana järjestetyssä tilaisuudessa oli palkintoa vastaanottamassa toinen Forzan omistajista, Salla-Maria Platania. Samalla Forza valittiin Suomen parhaaksi pizzeriaksi ja sai kutsun syyskuussa Napolissa järjestettävään tilaisuuteen, jossa palkitaan maailman 50 parasta pizzeriaa.

Forzassa paistetaan kahdenlaisia pizzoja: pyöreitä napolilaistyylisiä pizzoja puu-uunissa sekä rapeaa roomalaista peltipizzaa sähköuunissa. Lisäksi tarjolla on Suomessa vielä toistaiseksi harvinaisia friteerattuja herkkuja, kuten friteerattua pizzaa sekä arancinoja. Forzassa kunnianhimo näkyy muun muassa siinä, että taikinoita kohotetaan vähintään kaksi vuorokautta ja siinä, että jokainen pizza viimeistellään erilaisella oliiviöljyllä.

Salla-Maria ja Luca ovat vuodesta 2012 alkaen tehneet töitä paremman pizzakulttuurin eteen Suomessa. He avasivat muun muassa Pizzariumin, Suomen ensimmäisen roomalaisen palapizzerian, jonka he myivät Royal ravintoloille. Yhteistyössä Royal Ravintoloiden – ja myöhemmin NoHo Partnersin kanssa he avasivat useita ravintoloita, mutta yhteistyö ravintolaketjun kanssa päättyi korona-aikana.

Viime syksynä pariskunta julkaisi Passione Pizza -pizzan monet muodot pizzakirjan, jossa jaetaan reseptejä innokkaille kotileipureille.

Italialais-suomalainen pariskunta on jo kymmenen vuoden ajan keskittynyt vaikuttamaan siihen, kuinka Suomessa suhtaudutaan pizzaan. He muun muassa toivat roomalaisen pizza al taglion Suomeen vuonna 2012. Tämän jälkeen Plataniat ovat olleet monessa mukana, mutta heidän rakkautensa pizzaan on vuosien varrella vain voimistunut. Luca ja Salla-Maria olivat mukana tekemässä myös Pizze -menestyskirjaa.

Merikortteli Helsinki
Merikorttelista on kovaa vauhtia kasvamassa Punavuoren herkullisin ja viihdyttävin kortteli, kun monipuolinen palvelutarjonta laajenee italialaisesta pizzakulttuurista elävän Forzan ja tunnelmallisen elokuvateatteri Rivieran myötä.

Elokuvateatteri Riviera Punavuoreen syksyllä 2022

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön RIVIERA 🍹🧀 🎬 (@rivieracinemas) jakama julkaisu

Tunnelmallinen elokuvateatteri Riviera laajentaa Punavuoreen suuren suosion seurauksena.  Tarkempi avajaispäivä vahvistuu kesällä ja tulevaa elokuvateatteria on kuvailtu adjektiivein hedonistinen, kujeileva, värikäs, David Bowie ja retrofuturismi.

Kallion Rivieran jatkuvasti loppuunmyydyt näytökset saivat yrittäjät laajentamaan myös boheemiin Merikortteliin. Myös Rivieran keittiö laajenee totutusta uudessa toimipisteessä.

– Tavoitteemme on tehdä asiat jatkuvasti paremmin, ihanammin ja hauskemmin – niin Kalliossa kuin sillan toisella puolella. Uudesta paikasta tulee omanlaisensa, asiakkaiden ja henkilökuntansa näköinen sisar Kalliolle. Seikkailu voi alkaa, kiteyttää Rivieran perustaja Atte Laurila.

Antilooppi on kiinteistön kehittäjänä ollut isossa roolissa.

– Nämä uudet tulokkaat tuovat aina vain lisää erinomaisia elämyksiä alueen jo ennestäänkin loistavaan palvelutarjontaan. Samalla me Antiloopilla tietysti iloitsemme siitä, että avattavat palvelut parantavat entisestään Merikorttelin vuokralaisten palveluita, kiinteistön Asset Manager Maarit Kivelä toteaa.

– Pyrimme jokaisen kiinteistön kohdalla siihen, että palveluja olisi monipuolisesti saatavilla samasta rakennuksesta. Hyvin mietityt palvelu- ja ravintolakonseptit palvelevat tilankäyttäjien lisäksi myös alueen asukkaita ja lähiympäristöä, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

Riviera Kallio on tunnettu upeista elokuvateatteritiloistaan, joita voi varata myös yksityisnäytöksiin tai muuhun käyttöön esimerkiksi pikkujoulujen yhteydessä.

Lue lisää Venuu.fi

Korttelista löytyy jo entuudestaan esimerkiksi kahvipaahtimo-kahvila Kaffa Roastery ja lounasravintola-kahvila Moko Market Café sekä jonkin aikaa sitten aloittanut leipomo-ravintola Levain.

Ravintola Levain

Uunituoreiden leipien ja suussasulavien leivonnaisten lisäksi Levain tarjoilee mutkatonta ruokaa aamusta iltaan paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi.

”Avasimme Levainin Punavuoreen Kankurinkadulle 2017, koska mielestämme Helsinki kaipasi oikeaa leipää. Levainin leipä ja leivonnaiset ovatkin avaamisesta lähtien saavuttaneet niin suuren suosion, että Kankurinkadun leipomo on jäänyt pieneksi. Siksi olikin loistavaa, että löysimme uuden ja upean tilan Levainille samalta alueelta ja pystymme näin jatkossa kehittämään toimintaamme ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin!” ravintoloitsija Matti Wikberg iloitsee.