Pjazzan gypsy jazz -iltaa isännöi keskiviikkoisin jazzkitaristi Tomi Kettunen.

Tulista mustalaisjazzkitarointia Django Reinhardtin jalanjäljissä nautiskellaan vaihtuvien vierailijoiden tähdittämänä. Luvassa on vaihtuvia vierailijoita ja kunnon gypsy jazz jamit.

VARAA PÖYTÄ

Tomi Kettunen on yksi Suomen parhaimpia gypsy jazz tyylin osaajia ja esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea eri kokoonpanoillaan, joita ovat mm. Wanha Swengi, Django Collective Helsinki ja The Ginger Sisters. Hänen yhteistyökumppaneitaan vuosien varrelta ovat mm. Antti Sarpila, Henrik Perelló, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, Olli Soikkeli ja Jyrki Kangas. Vuonna 2008 hänelle myönnettiin Acri Kari rahaston stipendi ansiokkaasta työstään jazzin saralla Tampereella.

Gypsy jazz (gypsy swing, hot club jazz tai ranskalaisittain jazz manouche) syntyi 1930-luvulla Ranskassa mustalaiskitaristi Jean ”Django” Reinhardtin (1910-1953) vaikutuksesta. Django yhdisti musiikissaan hienolla tavalla aikakaudelle tyypillisen Amerikkalaisen swing-musiikin harmoniaa ja rytmiikkaa, mustalaismusiikin kromatiikkaa ja tunteikasta tulkintaa sekä vaikutteita klassisesta musiikista, Ranskalaisista chansoneista ja musette-valsseista.

Syyskausi 2019 ohjelma:

joka keskiviikko 

VARAA PÖYTÄ

Tapahtuma


Pizzaa & Jazzia: Gypsy Jazz Wednesdays – Tomi Kettunen & guests

Päivä: keskiviikko
Aika: 19:00-22:00
Hintaluokka: Vapaa pääsy

Tapahtuman kotisivut: https://www.facebook.com/pg/PjazzaJazzClub/events/

Tapahtumapaikka


Pjazza
Yrjönkatu 18 B
Helsinki