Toompean linna, Tallinna, Viro. Kuva: Visit Estonia.
Toompean linna, Tallinna, Viro. Kuva: Visit Estonia.

Toompean 1200–1300-luvuilla rakennettu linna Tallinnassa on Viron vanhimpia vallan pesäkkeitä. Se sijaitsee jyrkällä kalkkikivitörmällä 50 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kesällä 2013 linnaan on mahdollista tutustua keskiviikkoisin ja perjantaiain puolenpäivän aikaan.

Toompean linnassa ja myös Viron parlamenttirakennuksessa Riigikogussa järjestetään kesävierailijoille englanninkielisiä kierroksia, joiden aikana on mahdollista tutustua rakennuksiin ja parlamentin työhön.

Ohjeet tutustumiskierrokselle

Kierrokselle tulee ilmoittautua Toompean linnan vastaanotossa. Ryhmään mahtuu 35 henkilöä. Ilmaisia kierroksia järjestetään elokuun loppuun asti.

Riigikogu-kierrokset alkavat keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12. Kierros kestää noin 40–45 minuuttia. Esittely on jaettu kahteen osaan: aluksi tutustutaan parlamenttitaloon ja Toompean linnan historiaan, ja toisessa osassa oppaat antavat Riigikogun istuntosalissa perusteellisen katsauksen Viron parlamentin työhön.

Parlamenttirakennukseen sisäänpääsyyn tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Keskiviikon ja perjantain kierroksiin on mahdollista ilmoittautua myös sähköpostitse, ekskursioon@riigikogu.ee ja puhelimitse, (+372) 6 316 345 tai (+372) 6 316 357. Toompean linna sijaitsee osoitteessa Lossi plats 1a, Tallinna.

Viron parlamentti Riigikogu: http://www.riigikogu.ee/?lang=en

Toompean linna: http://www.visitestonia.com/fi/toompean-linna

Hakusanat: Viro, Tallinna, Linna, Toompean linna