Viro tarjoaa luksuselämyksiä hemmottelunnälkäisille. Virolaisen kylpyläkulttuurin juuret ulottuvat aina tsaarinaikaan asti ja nykyään niiden hoitovalikoima edustaa maailman huippua. Siitä huolimatta matkailija saa luksuselämyksiä edullisesti. Listasimme Viron kahdeksan unohtumattominta kylpylää. Minne ikinä suuntaatkaan Virossa, pääset nauttimaan erilaisista spa-elämyksistä.

1Tallinnan kattojen yllä

Tallinnan Swissôtelin Pürovel-kylpylässä voi saunoa kaupungin kattojen yllä.
Tallinnan Swissôtelin Pürovel-kylpylässä voi saunoa kaupungin kattojen yllä.

 

Aikaa lomailla vai päivä tai yksi yö? Oikea osoite on tällöin Tallinnan Swissôtel ja sen Pürovel Spa & Sport, jossa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin. Hurauta hissillä yläilmoihin ja aloita minilomasi! Lisäpisteitä kokemukseen tuovat spasta avautuvat maisemat. Mikä voisi olla sen elämyksellisempää kuin nauttia samanaikaisesti kuumakivihieronnasta ja näkymästä yli Tallinnan vanhan kaupungin?

Tallinnan Swissôtelissa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin.
Tallinnan Swissôtelissa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin.

Myös yöpyminen Swissôtelissa merkitsee silkkaa luksusta. Viiden tähden hotellin mukavassa vuoteessa nukut täyden kympin unet. Aamiainen vaikuttaa monipuolisuudellaan. Huippuluokan palvelu tekee hotellista huippukohteen ylellisyyttä janoaville rakastavaisille.

Swissôtel, Tornimäe 3, Tallinna, Swissôtel Tallinn, Viro, Viro (visitestonia.com)

2Balilainen hieronta Pärnussa

Hedon Spa & Hotel, Pärnu
Hedon Spa & Hotel, Pärnu

Viron kylpyläpääkaupungin Pärnun tunnetuin kohta lienee meren rannalla, vanhan mutakylpylän kohdalla. Se aloitti toimintansa jo vuonna 1838, mutta nykyinen rakennus on vuodelta 1927. Osaksi sitä on noussut Hedon-kylpylähotelli, jonka spassa voi nauttia vaikkapa balilaisesta hieronnasta tai saada uutta hehkua kasvoillesi japanilaisen hierontarituaalin myötä. Rauhoittavan esteettinen ympäristö tekee nautinnosta täydellisen.

Hedon-kylpylähotelli Pärnussa
Hedon-kylpylähotelli Pärnussa

Kylpytakissa ja tohveleissa on mukava hipsiä takaisin eleganttiin huoneeseen ja ihailla vaikkapa parvekkeelta avautuvaa merinäkymää. Osa huoneista sijaitsee vanhassa mutakylpylän rakennuksessa, toiset uudessa. Matkalaukkuun kannattaa pakata illaksi jotakin tyylikästä päälle pantavaa, sillä tasting menu -ateria hotellin Raimond-ravintolassa on elämys.

Hedon Spa & Hotel, Ranna puiestee 1, 80010 Pärnu, Hedon Spaa (Hedon kylpylä), Viro (visitestonia.com)

3Retriitti Saarenmaalla

Rentoudu Arensburgin infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista.
Rentoudu Arensburgin infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista.

Kuressaaren kaupungissa sijaitseva Arensburgin kylpylähotellin allasosastolta avautuvat vehreät näkymät Saarenmaan luontoon. Rentoudu rakkaasi kanssa infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista. Arensburgin erikoisuus ovat saarenmaalaiset hoidot, kuten katajantuoksuinen kylpy tai niskahieronnalla höystetty mutakääre.

Hemmottelupäivän päättää ihana illallinen. Voit nauttia hotellin omassa ravintolassa koko menun tai vaikkapa viinin kanssa sopivia pikkupurtavia, kuten lammascarpacciota tyrni-sipulihillon ja pikkelöityjen kanttarellien kera.

Arensburg, Lossi 15, 93816 Kuressaare, Arensburg Boutique Hotelli & Spa, Viro (visitestonia.com)

4Nollaus kulttuurikierroksen jälkeen Tartossa

Tartton Lydia-hotellin spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.
Tartton Lydia-hotellin spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.

Kulttuuria rakastava pari suuntaa yliopistokaupunki Tarttoon, jossa voit vierailla vaikkapa Viron kansallismuseossa ERM:issä. Dan Dorellin, Lina Ghotmehin ja Tsuyoshi Tanen suunnittelema komea rakennus johdattaa maan vaiheisiin esihistoriasta Hansa-aikojen kautta neuvostovuosiin ja itsenäisyyteen. Tyylikäs paikka yöpymiseen on Hotel Lydia Tarton vanhan kaupungin ytimessä. Sen spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.

Hotellissa sijaitsee myös Tarton parhaaksi kehuttu ravintola Hõlm, joka tarjoaa tyylikkäästi lähiruokaa. Sen kasvisruokavaihtoehdot viettelevät myös monen sekasyöjän!

Hotel Lydia, Ülikooli 14, 51003 Tartu, Hotelli Lydia, Viro (visitestonia.com)

5Salaperäisen linnan lumo

Taageperan linnana tunnettu, 1900-luvun alussa valmistunut jugendrakennus on sisustettu niin ylellisesti, että matkamies voi Wagenküllin hotellissa kuvitella olevansa vieraisilla vaikka televisiosta tutun Downton Abbeyn kartanossa.

Wagenküllin linnaspa, joka sijaitsee Valgamaalla lähellä Latvian rajaa, on salaperäisyydessään ihastuttava paikka viettää lemmenlomaa. Myös Taageperan linnana tunnettu, 1900-luvun alussa valmistunut jugendrakennus on sisustettu niin ylellisesti, että matkamies voi kuvitella olevansa vieraisilla vaikka televisiosta tutun Downton Abbeyn kartanossa.

Wagenküllin monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan kuuluu myös 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy.
Wagenküllin monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan kuuluu myös 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy.

Vastauusitussa spassa voit satsata laadukkaisiin kasvohoitoihin ja hierontoihin – jälkimmäisistä nautit jopa romanttisesti kaksin. Tai keskity monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan, josta löytyy jopa 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy. Niiden jälkeen hemmottelupäivän voi päättää herkulliseen ateriaan linnan ravintolassa tai laatuviinin siemailuun liekkien loimussa takkahuoneessa.

Wagenküll Hotell, Taagepera küla, Tõrva vald, Valgamaa, Hotelli Wagenküll, Viro (visitestonia.com)

6Lisää löylyä!

Koillis-Viron Võrussa sijaitseva Kubija Spa on saunafanin ykköskohde. Eikä ihme, sillä Võrumaan savusaunaperinne on päässyt UNESCOn henkisen kulttuuriperinnön listalle. Kubijassa pääsee hikoilemaan myös aroma-, kataja- ja suolasaunassa. Löylyjen jälkeen voi pulahtaa johonkin Kubija Span erilaisista altaista. Hoidoista voit kokeilla vaikkapa hunajahierontaa tai virolaista hamppuöljyhierontaa.

Kubija Spa sopii erityisen hyvin aktiivilomailijalle, sillä alue tarjoaa hyvien patikointimahdollisuuksien lisäksi loistavan luisteluradan ja kesäisin melontamahdollisuudet. Kubija Span ravintolassa otetaan huomioon sesonkien vaihtelut.

Hotel Kubija, Männiku 43a, Võru 65603, Hotelli-luontokylpylä Kubija, Viro (visitestonia.com)

7Ekohemmottelua Vihulassa

Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon.
Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon.

Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon. Ympäristön huomioiminen näkyy niin huoneiden sisustuksessa kuin ruokalistallakin. Valitse romanttiselle lomallesi vaikkapa Zen-huone, jonka sisustuksessa puu piirtyy kauniisti esille. Kartanon ravintola yhdistelee paikallisia makuja väkimerellisiin vaikutteisiin.

Ekohemmottelua Vihulassa
Ekohemmottelua Vihulassa

Spassa voit kokeilla vaikkapa aistillista suklaahoitoa tai puhdistavaa kolmen teen vartalohoitoa. Pääset tietenkin rentoutumaan erilaisiin altaisiin ja saunoihin, kuten savu- ja höyrysaunaan. Vihulan spassa yhdistetäänkin modernia osaamista vanhoihin kansanperinteisiin.

Vihula Mõis, Vihula, Lääne-Virumaa, Vihulan kartano, Viro (visitestonia.com)

8Nautintoja meren äärellä

Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä.
Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä.

Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä. Mahtisuvulta toiselle siirtynyt kartano tunnetaan nykyään nimellä Saka Mõis tai Saka Manor Wellness Spa. Se tarjoaa kolmenlaista majoitusta: vanhassa kartanossa, uudemmassa hotellissa ja aivan Suomenlahden rannalla olevassa korkeassa näköalatornissa, joka toimii myös lintubongarien tornina. Kunkin sisustus noudattaa omaa tyyliään. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjotaan ympäröivän maaseudun ja lähellä läikehtivän meren herkkuja.

Kartanon mailla ja Suomenlahden rannalla reippailun ohella voit rentoutua saunassa tai allasalueella. Hoitojen kirjo on laaja suolahuoneesta aromaterapeuttisiin hierontoihin.

Saka Mõis, 30103, Ida-Viru maakond, Sakan kartanon hotelli, Viro (visitestonia.com)

9Minun Vironi – Sikke Sumarin vinkki Tallinnaan

Mihin suunnata rentouttavalle kävelylle ennen spanautintoja? Tv-kasvona, kokkina, ravintoloitsijana ja Muhun saarella sijaitsevan NamiNamasten matkailutilan yrittäjänä tunnettu Sikke Sumari suosittelee Kadriorgin ihastuttavaa puistoa Tallinnassa. Puisto ja sen keskellä sijaitseva hieno palatsi rakennettiin Venäjän keisari Pietari I Suuren määräyksestä 1700-luvun alkupuolella. Kadriorg tarkoittaa Katariinanlaaksoa ja se sai nimensä Pietarin vaimon Katariina I:n mukaan.

– Käyn siellä joka kerta Tallinnassa vieraillessani. Kadriorgissa sijaitsee myös tunnelmallinen kahvila-ravintola Mon Repos (Narva mnt 92), hän vinkkaa.