Viron kylpylät tarjoavat luksuselämyksiä hemmottelunnälkäisille. Virolaisen kylpyläkulttuurin juuret ulottuvat aina tsaarinaikaan asti ja nykyään niiden hoitovalikoima edustaa maailman huippua. Siitä huolimatta matkailija saa luksuselämyksiä edullisesti. Listasimme Viron viisitoista (15) unohtumattominta kylpylää. Minne ikinä suuntaatkaan Virossa, pääset nauttimaan erilaisista spa-elämyksistä.

Tallinnan kylpylät, VIRO

Tallinnassa on yli kymmenen kylpylää, joista parhaimmat olemme valinneet tähän poimintoon. Kaikki Tallinnan kylpylät löydät kartastamme.

1Hotel TelegraafPoikkeuksellisen ihastuttava spa-osasto Tallinnan keskustassa

Tallinnan vanhankaupungin Telegraaf-hotellissa on yksi Viron parhaimmista kylpylöistä.
Tallinnan vanhankaupungin Telegraaf-hotellissa on yksi Viron parhaimmista kylpylöistä.

9.4. GOOGLE.COM | 9.1 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.25

Marriot-hotelliketjuun kuuluva Telegraaf-kylpylähotelli löytyy aivan vanhan kaupungin sydämestä. Kylpylän saunojen ja allasalueen asiakkaille aamutakit ja pyyhkeet sisältyvät aina hintaan. Laaja valikoima erilaisia hierontoja ja sekä vartalo- ja kasvohoitoja.

2Hotel L’Embitu – 4 tähden kylpylähotelli Tallinnan keskustassa

Lahjakortti kylpylään
Yllätä läheisesi romanttisella kaupunkilomalla uudessa hotelli L’Embitussa

9.2. GOOGLE.COM | 9.2 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.2

Vaivattomin tapa tutustua viron kylpylöihin on tietysti Tallinnan keskusta, josta löytyy Hotel L’Embitu. Spa-osastoltä löytyy erilaisia altaita ja saunoja sekä pieni kuntosali.

Virukeskuksesta kilometrin verran etelään sijaitsevassa neljän tähden hotellissa laatuaikaa voi viettää  Comfort-huoneessa, jossa majoitukseen sisältyy pullo kuohuvaa ja runsas aamiaisbuffet, joka tarjoillaan kattoterasilla sijaitsevassa ROOF-ravintolassa.

Avarissa ja valoisissa Comfort-huoneissa on ranskalaiset ikkunat ja korkea sisäkatto. Huoneissa on ylelliset lasiseinillä varustetut kylpyhuoneet, joissa on kylpyamme tai suihku. Joissakin huoneissa on lisäksi parveke. Comfort-huoneiden valikoimaan kuuluu Double-huoneita, joissa on leveä King Size -sänky sekä Twin-huoneita, joissa on kaksi erillistä sänkyä.

Tähän kylpylähotelliin on saatavilla poikkeuksellisen monipuolinen lahjakortti, jolla voi yllättää läheisensä romanttisella kaupunkilomalla. Lahjakortti on saatavilla Elämyslahjoissa* ja siihen sisältyy kylpyläkokemuksen ja aamiaisen lisäksi muun muassa kahden ruokalajin illallinen, makea yllätys pääkokilta.

Hotel L’Embitu on yksi Tallinnan hienoimmista kylpylähotelleista.

*Elämyslahjat on kaupallinen yhteistyökumppanimme. Lahjakortit ovat voimassa 3 vuotta ja lahjakortin voi halutessaan vaihtaa toiseen elämykseen.

3Eforea Spa, Hilton Tallinn Park

Eforea Spa on Hilton-hotellin luksusta Tallinnan keskustan lähettyvillä
Eforea Spa on Hilton-hotellin luksusta Tallinnan keskustan lähettyvillä. Kesällä kokemusta täydentää upea kattoterassi.

9.2. GOOGLE.COM | 9.2 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.2

Eforea Span 15 metrin sisäaltaassa, porealtaassa ja saunoissa on luksuksen tuntua. Herättele energiasi nauttien kylpylähoidoista, tuoreista hedelmistä rentoutusalueella tai nauti kesällä auringonpaisteesta terassilla.

4Pürovel Spa & Sport – Tallinnan kattojen yllä

Tallinnan Swissôtelin Pürovel-kylpylässä voi saunoa kaupungin kattojen yllä.
Tallinnan Swissôtelin Pürovel-kylpylässä voi saunoa kaupungin kattojen yllä.

9.2. GOOGLE.COM | 9.0 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.1

Aikaa lomailla vai päivä tai yksi yö? Oikea osoite on tällöin Tallinnan Swissôtel ja sen Pürovel Spa & Sport, jossa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin. Hurauta hissillä yläilmoihin ja aloita minilomasi! Lisäpisteitä kokemukseen tuovat spasta avautuvat maisemat. Mikä voisi olla sen elämyksellisempää kuin nauttia samanaikaisesti kuumakivihieronnasta ja näkymästä yli Tallinnan vanhan kaupungin?

Tallinnan Swissôtelissa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin.
Tallinnan Swissôtelissa voit helliä itseäsi niin saunoissa ja altaissa kuin hoidoissakin.

Myös yöpyminen Swissôtelissa merkitsee silkkaa luksusta. Viiden tähden hotellin mukavassa vuoteessa nukut täyden kympin unet. Aamiainen vaikuttaa monipuolisuudellaan. Huippuluokan palvelu tekee hotellista huippukohteen ylellisyyttä janoaville rakastavaisille.

Swissôtel, Tornimäe 3, Tallinna, Swissôtel Tallinn, Viro, Viro (visitestonia.com)

Tallinnan paras kylpylä, Viro

8.6 GOOGLE.COM | 8.6 BOOKING.COM | KESKIARVO 8.6

Ylellisessä ja rauhallisesta kylpylästä löytyy suomalainen sauna, höyrysauna ja saunarium. Kastaudu japanilaistyyliseen kylpyyn, johon vesi virtaa putouksenomaisesti. Lähiaikoina täydellisesti remontoidun hotellin kylpylästä ja myös kattoterassilta on hienot näköalat.

Metropol Spa Kylpylähotelli Tallinna Viro
Metropol Spa on kylpylähotelli loistosijainnilla Tallinnan keskustassa Rottermannin arkkitehtoonisesti hienosti uudistuneessa ravintolakorttelissa.

8.6 GOOGLE.COM | 8.6 BOOKING.COM | KESKIARVO 8.6

Trendikkäässä Rotermannin ravintolakorttelissa lähellä vanhaakaupunkia sijaitseva Metropol Spa Hotel on uudehko, vuonna 2018 valmistunut kylpylähotelli. Kylpyläosaston ja kuntosalin rajaton käyttö sisältyy huoneeseen. Hotelli on varattavissa myös Matkapojilta, jonka kautta pystyt tekemään samalla kätevästi myös laivamatkojen ja kotimaan satamakuljetukset.

Lue lisää Tallinnan kaupunkilomista ja kokeile, onnistuuko Metropol Spa Hotellin varaaminen kätevästi matkapojat.fi-sivustolta*

*Matkapojat.fi on kaupallinen yhteistyökumppanimme. Matkapojat Oy on 100% suomalainen matkanjärjestäjä.

Tallinnan parhaat kylpylät, Viro

8.4. GOOGLE.COM | 8.4. BOOKING.COM | KESKIARVO 8.4

Meritonin kylpylässä on uima-altaan lisäksi kaksi poreallasta ja terapia-allas vesiputoussuihkuineen sekä useita erilaisia saunoja. Hotellin lähellä sijaitseva Telliskiven alue on kiintoisa alue trendikkäine ravintoloineen. Täydellinen rentoutumispaikka koko perheelle Tallinnan keskustassa ja lähellä vanhaakaupunkia.

8Tallink Spa – paras sijainti sataman läheisyydessä

Tallink Spa on kylpylähotelli virossa Tallinnan keskustassa, aivan sataman tuntumassa.
Tallink Spa on kylpylähotelli Virossa Tallinnan keskustassa, aivan sataman tuntumassa.

8.0 GOOGLE.COM | 8.2 BOOKING.COM | KESKIARVO 8.1

Tasokkaan Aqua Span rajaton käyttö ja kolmen ruokalajin menu on omiaan irtiotoksi Tallinnassa, kun kylpylähotellin majoitukseen ja aamiaiseen voi halutessaan yhdistellä monenlaista mukavaa ominaisuutta.

Tällekin kylpyläkokemukselle Tallinnassa on myynnissä kätevä lahjakortti, jos etsit etsit puolisollesi ihanaa yllätystä. Lahja sopii toki hyvin myös tutulle pariskunnalle, esimerkiksi häälahjaksi. Lahjakortti on saatavilla Elämyslahjojen* sivuilla. *Elämyslahjat on kaupallinen yhteistyökumppanimme

9Vihula Country Club & Spa – Ekohemmottelua Vihulassa Tallinnan lähettyvillä

Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon.
Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon.

9.2. GOOGLE.COM | 8.9 BOOKING.COM
KESKIARVO 9.05

Tallinnasta vain reilun tunnin automatkan päässä itään sijaitseva Vihula Country Club & Spa -kartanohotelli sopii niille, joille vihreät arvot merkitsevät paljon. Ympäristön huomioiminen näkyy niin huoneiden sisustuksessa kuin ruokalistallakin. Valitse romanttiselle lomallesi vaikkapa Zen-huone, jonka sisustuksessa puu piirtyy kauniisti esille. Kartanon ravintola yhdistelee paikallisia makuja väkimerellisiin vaikutteisiin.

Ekohemmottelua Vihulassa
Ekohemmottelua Vihulassa

Spassa voit kokeilla vaikkapa aistillista suklaahoitoa tai puhdistavaa kolmen teen vartalohoitoa. Pääset tietenkin rentoutumaan erilaisiin altaisiin ja saunoihin, kuten savu- ja höyrysaunaan. Vihulan spassa yhdistetäänkin modernia osaamista vanhoihin kansanperinteisiin.

Vihula Mõis, Vihula, Lääne-Virumaa, Vihulan kartano, Viro (visitestonia.com)

Minun Vironi – Sikke Sumarin vinkki Tallinnaan

Mihin suunnata rentouttavalle kävelylle ennen spanautintoja? Tv-kasvona, kokkina, ravintoloitsijana ja Muhun saarella sijaitsevan NamiNamasten matkailutilan yrittäjänä tunnettu Sikke Sumari suosittelee Kadriorgin ihastuttavaa puistoa Tallinnassa. Puisto ja sen keskellä sijaitseva hieno palatsi rakennettiin Venäjän keisari Pietari I Suuren määräyksestä 1700-luvun alkupuolella. Kadriorg tarkoittaa Katariinanlaaksoa ja se sai nimensä Pietarin vaimon Katariina I:n mukaan.

– Käyn siellä joka kerta Tallinnassa vieraillessani. Kadriorgissa sijaitsee myös tunnelmallinen kahvila-ravintola Mon Repos (Narva mnt 92), hän vinkkaa.

Lue lisää Tallinnan kylpylöistä:

Unohda kiireet ja lähde hemmottelulomalle – 7 ihanaa kylpylää Tallinnassa

MAINOSVINKKI! Muista tarkistaa myös Offerillan ulkomaantarjoukset matkaa suunnitellessa. Sieltä löytyy usein tarjouksia Viron kylpylähotelleihin. Toinen hyvä paikka metsästää hyviä paketteja on Elämyslahjat.

Pärnun kylpylät, VIRO

Pärnu on Viron suosituimpia kylpyläkaupunkeja, jossa on Pärnujoen ja hiekkarannan väliin rakennettu melkein kymmenen kylpylää. Näistä Estonia Resort Hotel & Spa, Wasa Resort, Hedon Spa & Hotel sekä Tervise Paradiisi -kylpylähotellit erottautuvat joukon parhaimmistossa. Löydät kaikki Pärnun kylpylät kartalta.

10Hedon Spa & Hotel – Balilainen hieronta Pärnussa

Hedon Spa & Hotel, Pärnu
Hedon Spa & Hotel, Pärnu

9.2. GOOGLE.COM | 8.8 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.0

Viron kylpyläpääkaupungin Pärnun tunnetuin kohta lienee meren rannalla, vanhan mutakylpylän kohdalla. Se aloitti toimintansa jo vuonna 1838, mutta nykyinen rakennus on vuodelta 1927. Osaksi sitä on noussut Hedon-kylpylähotelli, jonka spassa voi nauttia vaikkapa balilaisesta hieronnasta tai saada uutta hehkua kasvoillesi japanilaisen hierontarituaalin myötä. Rauhoittavan esteettinen ympäristö tekee nautinnosta täydellisen.

Hedon-kylpylähotelli Pärnussa
Hedon-kylpylähotelli Pärnussa

Kylpytakissa ja tohveleissa on mukava hipsiä takaisin eleganttiin huoneeseen ja ihailla vaikkapa parvekkeelta avautuvaa merinäkymää. Osa huoneista sijaitsee vanhassa mutakylpylän rakennuksessa, toiset uudessa. Matkalaukkuun kannattaa pakata illaksi jotakin tyylikästä päälle pantavaa, sillä tasting menu -ateria hotellin Raimond-ravintolassa on elämys.

Hedon Spa & Hotel, Ranna puiestee 1, 80010 Pärnu, Hedon Spaa (Hedon kylpylä), Viro (visitestonia.com)

11Estonia Resort Hotel & Spa – Inspiraatiota Viron luonnosta

ESTONIA Resort Hotel & Spa -kylpylähotellin hoito-ohjelma on yhtä värikäs ja monipuolinen kuin Viron viime vuosisatojen historia.
ESTONIA Resort Hotel & Spa -kylpylähotellin hoito-ohjelma on yhtä värikäs ja monipuolinen kuin Viron viime vuosisatojen historia.

9.2. GOOGLE.COM | 8.8 BOOKING.COM | KESKIARVO 9.0

Moderni  neljän tähden kylpylähotelli ESTONIA Resort Hotel & Spa Pärnussa. Kylpylähotellin hoito-ohjelma on yhtä värikäs ja monipuolinen kuin Viron viime vuosisatojen historia.  Kylpylähoidot ovat saaneet Inspiraatiota sekä Viron luonnosta että muinaisilta luontaishoitajilta.

Narvan ja itäisen Viron kylpylät, VIRO

Narvanlahden hiekkarantojen ääreltä löytyy Viron laadukkaimpia kylpylöitä, jotka sijaitsevat lähes poikkeuksetta upeiden hiekkarantojen äärellä. Löydät kaikki Narvan kylpylät kartalta.

12Toila SPA Hotell

9.2. GOOGLE.COM | 8.2 BOOKING.COM | KESKIARVO 8.7

Vain aikuisille tarkoitettu kylpylä, jossa kylpijää odottavat uima-allas vedenalaisine musiikkeineen ja värileikkeineen sekä huima valikoima saunoja kuten japanilainen sauna, hunajasauna, suomalainen sauna ja höyrysauna. Korkealla rantatörmällä sijaitsevassa hotellssa on myös lapsiperheille tarkoitettu sauna- ja vesikeskus Toila Termid.

Saarenmaan kylpylät, VIRO

13Arensburgin kylpylähotelli – Retriitti Saarenmaalla

Rentoudu Arensburgin infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista.
Rentoudu Arensburgin infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista.

Kuressaaren kaupungissa sijaitseva Arensburgin kylpylähotellin allasosastolta avautuvat vehreät näkymät Saarenmaan luontoon. Rentoudu rakkaasi kanssa infrapunasaunassa ja pulahda sitten viilentävään altaaseen tai nauti porealtaan kuplista. Arensburgin erikoisuus ovat saarenmaalaiset hoidot, kuten katajantuoksuinen kylpy tai niskahieronnalla höystetty mutakääre.

Hemmottelupäivän päättää ihana illallinen. Voit nauttia hotellin omassa ravintolassa koko menun tai vaikkapa viinin kanssa sopivia pikkupurtavia, kuten lammascarpacciota tyrni-sipulihillon ja pikkelöityjen kanttarellien kera.

Arensburg, Lossi 15, 93816 Kuressaare, Arensburg Boutique Hotelli & Spa, Viro (visitestonia.com)

Tarton kylpylähotelli Virossa

14Kylpylähotelli Lydia – Nollaus kulttuurikierroksen jälkeen Tartossa

Tartton Lydia-hotellin spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.
Tartton Lydia-hotellin spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.

Kulttuuria rakastava pari suuntaa yliopistokaupunki Tarttoon, jossa voit vierailla vaikkapa Viron kansallismuseossa ERM:issä. Dan Dorellin, Lina Ghotmehin ja Tsuyoshi Tanen suunnittelema komea rakennus johdattaa maan vaiheisiin esihistoriasta Hansa-aikojen kautta neuvostovuosiin ja itsenäisyyteen. Tyylikäs paikka yöpymiseen on Hotel Lydia Tarton vanhan kaupungin ytimessä. Sen spa-alueella voi uida, saunoa ja nauttia vaikka lasillisen samppanjaa rentoutumisen lomassa.

Hotellissa sijaitsee myös Tarton parhaaksi kehuttu ravintola Hõlm, joka tarjoaa tyylikkäästi lähiruokaa. Sen kasvisruokavaihtoehdot viettelevät myös monen sekasyöjän!

Hotel Lydia, Ülikooli 14, 51003 Tartu, Hotelli Lydia, Viro (visitestonia.com)

Tõrvan kylpylähotelli Etelä-Virossa

15Wagenküll Hotell – Salaperäisen linnan lumo ja erikoisuutena japanilainen kuuma kylpy

Taageperan linnana tunnettu, 1900-luvun alussa valmistunut jugendrakennus on sisustettu niin ylellisesti, että matkamies voi Wagenküllin hotellissa kuvitella olevansa vieraisilla vaikka televisiosta tutun Downton Abbeyn kartanossa.

Wagenküllin linnaspa sijaitsee Valgamaalla lähellä Latvian rajaa. Salaperäisyydessään ihastuttava paikka on oikea paikka viettää lemmenlomaa. Myös Taageperan linnana tunnettu, 1900-luvun alussa valmistunut jugendrakennus on sisustettu niin ylellisesti, että matkamies voi kuvitella olevansa vieraisilla vaikka televisiosta tutun Downton Abbeyn kartanossa.

Wagenküllin monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan kuuluu myös 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy.
Wagenküllin monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan kuuluu myös 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy.

Vastauusitussa spassa voit satsata laadukkaisiin kasvohoitoihin ja hierontoihin – jälkimmäisistä nautit jopa romanttisesti kaksin. Tai keskity monipuoliseen sauna- ja allasvalikoimaan, josta löytyy jopa 42-asteinen japanilainen furo, eli kuuma kylpy. Niiden jälkeen hemmottelupäivän voi päättää herkulliseen ateriaan linnan ravintolassa tai laatuviinin siemailuun liekkien loimussa takkahuoneessa.

Wagenküll Hotell, Taagepera küla, Tõrva vald, Valgamaa, Hotelli Wagenküll, Viro (visitestonia.com)

Võrun kylpylähotelli Viron kaakkoisosassa

16Kubija Spa – Lisää löylyä!

Kaakkois-Viron Võrussa sijaitseva Kubija Spa on saunafanin ykköskohde. Eikä ihme, sillä Võrumaan savusaunaperinne on päässyt UNESCOn henkisen kulttuuriperinnön listalle. Kubijassa pääsee hikoilemaan myös aroma-, kataja- ja suolasaunassa. Löylyjen jälkeen voi pulahtaa johonkin Kubija Span erilaisista altaista. Hoidoista voit kokeilla vaikkapa hunajahierontaa tai virolaista hamppuöljyhierontaa.

Kubija Spa sopii erityisen hyvin aktiivilomailijalle, sillä alue tarjoaa hyvien patikointimahdollisuuksien lisäksi loistavan luisteluradan ja kesäisin melontamahdollisuudet. Kubija Span ravintolassa otetaan huomioon sesonkien vaihtelut.

Hotel Kubija, Männiku 43a, Võru 65603, Hotelli-luontokylpylä Kubija, Viro (visitestonia.com)

 

17Sakan kartanon hotelli – Nautintoja meren äärellä

Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä.
Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä.

Itä-Virossa sijaitsevasta Sakan kartanosta on merkintöjä historiankirjoissa jo keskiajalta, mutta kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun puolivälistä. Mahtisuvulta toiselle siirtynyt kartano tunnetaan nykyään nimellä Saka Mõis tai Saka Manor Wellness Spa. Se tarjoaa kolmenlaista majoitusta: vanhassa kartanossa, uudemmassa hotellissa ja aivan Suomenlahden rannalla olevassa korkeassa näköalatornissa, joka toimii myös lintubongarien tornina. Kunkin sisustus noudattaa omaa tyyliään. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjotaan ympäröivän maaseudun ja lähellä läikehtivän meren herkkuja.

Kartanon mailla ja Suomenlahden rannalla reippailun ohella voit rentoutua saunassa tai allasalueella. Hoitojen kirjo on laaja suolahuoneesta aromaterapeuttisiin hierontoihin.

Saka Mõis, 30103, Ida-Viru maakond, Sakan kartanon hotelli, Viro (visitestonia.com)

Viron parhaat kylpylät kartalla

Tälle kartalle kokosimme käytännössä kaikki Viron hyvät kylpylät.