Bomban kylpylä ja matkailualue Nurmeksessa tarjoaa yhdellä kattauksella luksustason pulikointiloman, paikallisen kulttuurin parhaat palat sekä laajan kattauksen luontoaktiviteetteja – hersyvän karjalaiseen tyyliin.

Spa Bomba - Bomban kylpylä NurmeksessaPielisen rannalla sijaitseva kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba toimii kesälomavieraiden laadukkaana tukikohtana.

Idän mystiikkaa luksustason kylpylässä

Spa Bomba, Nurmes. Allasosasto
Spa Bomba, Nurmes. Allasosasto

Break Sokos Hotel Bomba kylpylöineen sijaitsee upeassa järvimaisemassa. Hotellista avautuu panoraamanäkymä Pieliselle, ja kylpylässä maisemasta voi nauttia myös ulkoporealtaassa rentoutuen. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen vahvistaa, että juuri näkymä tekee suurimman vaikutuksen vierailijoihin. ”Näkymä on aivan upea. Luonnon ranta alkaa heti kylpylän ovelta. Asiakkaat voivat käydä Pielisessä uimassa suoraan kylpylän terassilta”, Tenhunen kertoo.

Vuonna 2017 toteutetun kylpyläuudistuksen yhteydessä kylpylään luotiin kalevalaista mystiikkaa henkivä sisustus, jonka tunnelma vaihtuu päivän mittaan valaistuksen avulla. Kylpylässä on ison allasosaston ohella kolme erilaista elämyssaunaa; suomalainen sauna, karjalainen sauna ja höyrysauna. Ulkona on iso terassi lepotuoleineen ja kaksi poreallasta. Terassilta pääsee suoraan hiekkarannalle. Pihapiirissä on myös golf- ja frisbeegolfradat.

Hotellin Pielisen suuntaan avautuvat huoneet uudistettiin tänä keväänä luontomaisemaan sopivilla vaaleilla sävyillä. Paikallisten valokuvaajien upeita luontokuvia, kuten Asko Kuittisen ikuistamia joutsenia, voi ihailla niin huoneissa, hotellikäytävillä kuin uusituissa kokoustiloissa. Uniikit, parvelliset huoneet sopivat niin lapsiperheille kuin ystäväporukoille.

Karjalaiskylä herää eloon kesän kynnyksellä

Hotellin vierellä sijaitseva, hirsirakennuksista koostuva karjalaiskylä herää eloon kesällä, kun sen näyttelyt, käsityöläispuodit, ravintolat ja tori avautuvat. Kylän keskipisteenä on Bomban talo, kopio 1800-luvulla Venäjän Karjalassa rakennetusta hirsitalosta ­– ja yksi Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Bomban talon ravintolaan katetaan kesäksi karjalaisia herkkuja sisältävä buffet. Pihalle levittäytyy kesätori. Viihdettä tarjoavat erilaiset tapahtumat ja konsertit sekä tunnelmallinen oluttupa. Bomban talon tämän kesän uutuus on kaksiosainen, rajakarjalaisten elämästä ja evakkotiestä kertovavalokuvanäyttely, jonka tuottaa Karjalan Liitto.

Alueeseen voi tutustua myös virtuaalikierroksella, joka esittelee opasteiden ja QR-koodien kautta Bomban parhaat palat.

Kansallispuistoja ja kalastusmatkoja

Koli, kesä. Kuva Kolin matkailu.

Hotellin yhteistyökumppani Villi Pohjola tarjoaa erilaisia ulkoiluaktiviteetteja niin omatoimimatkailijoille kuin viikko-ohjelman mukaan. Vuokrattavana on esimerkiksi sähköavusteisia fatbikeja, sup-lautoja, soutuveneitä, kanootteja ja polkupyöriä. Viikko-ohjelmasta löytyy valinnanvaraa kotieläintilavierailuista kalastusretkiin.

Hotellin pihasta pääsee patikoimaan 6,5 kilometrin järvenrantareitin Ellunkodalle. Hiidenportin, Tiilikkajärven ja Kolin kansallispuistot sijaitsevat vain noin tunnin ajomatkan päässä Bombalta.

”Kun tulee Bomballe, ei tarvitse lähteä mihinkään kokeakseen lomaa ja löytääkseen elämyksiä. Tämä on lomakohde, jonne voi vain tulla pidemmäksikin aikaa, jättää auto parkkiin ja keskittyä lomasta nauttimiseen. Kaikki löytyy alueelta”, Tenhunen summaa.

Suppilautoja Pielisen rannassa. Kuva: Seikkailuyhtiö Vaara Oy / Katariina Rantalaiho

Info

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava 57-huoneinen kylpylähotelli Pielisen rannalla, Bomban matkailualueella Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja yhdeksän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.  Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Villi Pohjola järjestää Break Sokos Hotel Bomban asiakkaille upeita elämyspalveluita pohjoiskarjalaiseen luontoon.

https://www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Bomban talo on karjalainen tapahtumatalo, joka sijaitsee Break Sokos Hotel Bomban pihapiirissä kokonaisen karjalaiskylän ympäröimänä. Talo on rakennettu vuonna 1978 ja se on kopio Jegor Bombinin 1800-luvulla rakennuttamasta hirsitalosta, joka sijaitsi alun perin Venäjän Karjalan puolella, Suojärven kylässä. Bomban talo rakennettiin Karjalan evakoiden kokoontumispaikaksi, mutta valmistuttuaan siitä tuli heti yksi Suomen suosituimmista turistinähtävyyksistä. Taloa operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa yhdessä paikallisten pitäjäseurojen kanssa. Toiminnan painopisteenä on alueen karjalaisen kulttuurin edistäminen yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.