Kuressaaren hienosti säilyneen linnan rakentaminen aloitettiin  1200-luvun loppupuolella Pitkän Hermannin tornista. Joidenkin tutkimusten mukaan arvellaan, että kivilinnan paikalla on voinut aikaisemmin olla myös puurakenteinen linna.

Artikkeli on keskeneräinen

Kuressaaren linnan takaa löytyy myös uimaranta, joka on matalapohjainen hiekkaranta, jossa vesi on Viron lämpimimpiä. Nopeasti lämpiävän lahden ansiosta ranta sopii erittäin hyvin lapsiperheille.

Heti Kuressaaren sataman läheisyydessä avautuu hieno näkymä linnalle. Linnalle kävellään sillan yli ja muurin takaa avautuu hieno linnan piha

Kuressaaren kuuluisa tuulimylly on nähtävyys, jota ei voi sivuuttaa.

Mukavia terassiravintoloita löytyy usean kulman takaa. Yli kymmenen vuotta toiminut Arensburg Boutique Hotel & Spa sijaitsee aivan Kuressaaren vanhankaupungin päätien varrella ja lähellä linnaa, puistoa ja rantaa. Hotellin muodollisempi ravintola on yksi Saaremaan Ooperapäivien päätapahtumapaikoista. Useita päiviä kestävä festivaali järjestetään vuosittain heinäkuun lopussa.

Saarenmaan idyllin voi kokea aidoimmillaan Koguvan vanhassa kalastaja- ja postimieskylässä. Lue lisää Koguvan museokylästä: http://www.saaremaa.ee/koguva/

Lyhyt lauttamatka saaristoon tekee matkustamisen mukavaksi.