Rummun uimaranta Virossa
Rummun uimaranta Virossa. Näkymä kalkkikivivuorelta.

Rummun eksoottinen uimaranta Virossa syntyi marmorilouhokseen. Jättimäisen neuvostoaikaisen vankilan muurien vierestä löytyy ainutlaatuinen vahingossa syntynyt uimaparatiisi, jossa on paljon muutakin koettavaa.

Tutustuminen Rummun louhoksen alueeseen on yllättävän monipuolinen, sillä uimaranta on kalkkikivivuoren juurella. Jyrkän vuoren huipulta on upeat maisemat vankila-alueelle ja järvelle. Myös vankilaan tehdään jännittäviä kierroksia.

Uintiretki ja seikkailu on helppo yhdistää Tallinna – Pärnu -reitin varrelle ja Rummun louhosjärvi sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Sukellus vedenalaisen vankilan raunioihin on suosittu elämys

Rummussa eksoottinen sukelluskokeilu on myös sukelluskurssi vedenalaisiin raunioihin. Kuva: Elämyslahjat.fi

Omin päin sukeltaminen Rummun alueella on kielletty, mutta paikalliset sukelluskoulut järjestää ohjattuja sukelluksia vankilan vedenalaisiin osiin.

Järven pohjassa sijaitsee vanha veden alle jäänyt vankila, joka toimii nyt vedenalaisena museona niille, jotka uskaltautuvat sukeltamaan järven syvyyksiin.

Ikimuistoinen elämys sopii Elämyslahjojen mukaan kaikille uimataitoisille seikkailunhaluisille läheisille. Aiempaa kokemusta sukeltamisesta ei tarvita. Ennen sukellusta kokeneet ohjaajat esittelevät sukellusvarusteet ja ohjeistavat osallistujia niiden käytössä. Elämys on alusta loppuun asti ohjattua toimintaa: sukellus tapahtuu täydellisessä sukellusvarustuksessa ja ohjaaja sukeltaa osallistujien kanssa alas raunioihin.

ELÄMYSLAHJAT.FI

Etäisyydet: Tallinna 44 km, Pärnu 108 km