zlatni-rat-kroatia4

Splitin lentokentän palvelemalla Keski-Dalmatian alueella on yksi kroatialainen uimaranta, joka nousee kauneudellaan ja omaleimaisuudellaan yli muiden.

Bracin saaren eteläosista löytyvän Bolin rantakylän uimaranta Zlatni Rat on yksi koko Euroopan parhaita rantoja. Vieraileminen Bolin kylän uimarannalla on huikea visuaalinen elämys, sillä luonnontilaisella rannalla on paljon nähtävää.

Hieman yllättäen parasta rannan antia ovat pikkupoukamat, jotka löytyvät jättikokoisen rantaviivan reunamilta. Korkeilta rantatöyräiltä voi myös patikoida ja ihailla kristallinkirkkaana välkehtivää merta turkoosin eri sävyissä.

Pikkukivinen uimaranta on helposti saavutettavissa hyvinkin vaivattomalla saarihyppelyllä. Splitistä kulkee päivittäin Supetarin satamaan saaren pohjoisrannalle. Tätä reittiä kannattaa käyttää jos on liikenteessä julkisin kulkuvälinein.

Itse valitsimme kulkuvälineeksemme vuokra-auton Splitin lentokentältä ja ajoimme sen Makarskan kaupungin satamassa ahvenanmaan lauttoja muistuttavaan veneeseen, jolla seilasimme alle tunnissa Bracin saarelle Sumartinen satamaan saaren itäosissa.

Makarskan Rivieralla on on hyvä valikoima hotelleja ja hyvät kulkuyhteydet koko Keski-Dalmatian alueelle. Ei ole kuitenkaan suositeltavaa mennä alueelle kaikista vilkkaimman turistisesongin aikaan. Itse vierailimme alueella toukokuussa, jolloin ilmat olivat jo lämpimät ja alueella oli paratiisimaisen rauhallista.

Toukokuun puolessavälissä vesi oli virkistävällä tavalla uimalämpöistä, uimaveden lämpötilan lähennellen 20 astetta. Aurinpaisteessa kimalteleva merivesi oli useana päivinä aivan tyyntä. Alueelle kannattaa tulla myös syksyllä, jolloin vielä lokakuussa uimavesi on lämmintä pitkän kesän jälkeen.


Suosittelemme matkaoppaana

Kroatia, Berlitz