Ravintoloitsijapariskunta toteutti yhteisen unelman illallisravintolasta. Jenni Kilponen ja Toni Leskinen pyörittävät uutta Los Pollos Grill & Bar -ravintolaa vahvalla välimerellisen keittiön osaamisella ja ammattitaidolla.

Los Pollos Grill & Barin ravintoloitsijavoimakaksikko päräytti Välimeren maut ja letkeän lomatunnelman Kyttälään. Toni Leskinen ja Jenni Kilponen tekivät sellaisen ravintolan, jossa itsekin mielellään söisivät sekä iltaa seurustellen istuisivat.

Los Pollos ponnisti Koskikeskuksen pohjakerroksen kätköistä ylös katutasoon Tampereen suosituimman ravintolakaupungiosan paraatipaikalle. Samalla ravintola uudistui ja laajensi konseptiaan illallis- ja seurusteluravintolaksi. Myös makupaletti venyi Espanjasta pitkälle Italian ja Kreikan suuntaan.

– Nyt kun meillä on tämä yli 100-paikkainen ravintola Tampereen parhaalla ravintolakadulla, oli uudistuminen ja monipuolistuminen ihan itsestään selvää. Nimi ja kana ovat säilyneet, mutta muuten konseptiin on tullut iso muutos. Aikaisemmin olimme lähinnä lounasravintola, mutta nyt olemme illallis- ja seurusteluravintola, kuvailee Leskinen.

Jamón Serrano Gran Reserva -kinkusta veistellään muhkean makuisia siivuja viinin kanssa maisteltavaksi.

Välimerelliseen tyyliin iltaa istuskelemaan kutsuvassa ravintolassa on panostettu paitsi viineihin, myös lasillisen kaverina passeleihin pikkusuolaisiin syötäviin, leikkeleisiin ja juustoihin. Tiskillä komeilee muun muassa kokonainen ilmakuivattu Jamón Serrano Gran Reserva -kinkku, josta kelpaa siivuja veistellä. Leskisen lempilapsi onkin juuri baarin puoli erilaisine tarjottavineen.

– Erityisen innoissani olen espanjalaisten ja italialaisten pientuottajien leikkeleistä ja juustoista. Ne ovat todella spesiaaleja ja laadukkaita, ja kun kyseessä ovat pientuottajien tuotteet, niissä on hyvien makujen lisäksi myös hyviä tarinoita taustalla.

Ravintolaan on mutkatonta pyörähtää tutustumaan vaikkapa baarisyvennykseen istahtamalla ja rennoissa lattarirytmeissä jotain pientä maistelemalla. Esimerkiksi espanjalaisia ja italialaisia artesaanileikkeleitä, juustoa, oliiveja sekä oman keittiön focacciaa sisältävä charcuteria-alkupalalautanen sopii passelisti lasillisen kanssa napostellen nautittavaksi. Yksin tai kaksinkin. Isommalla porukalla pikkusyötäviä voi tilata vaikka pöydän täyteen illanviettoa maustamaan.

– Pientä suolaista maistamalla pääsee hyvin tähän tunnelmaan ja makuihin kiinni, komppaa Leskinen.

– Pala focacciaa, vähän leikkeleitä, lasi viiniä ja se on siinä!

Josper-puuhiiliuuni on Los Pollos Bar & Grill -ravintolan keittiön tähti ja ravintoloitsijoiden silmäterä.

Kuten ravintolan nimikin jo kielii, on tulisilla hiilillä merkittävä rooli Los Pollos Grill & Barin makukartalla. Mahtava grillivoimanpesä, Josper-puuhiiliuuni, antaa avotuliaromiaan lukuisiin raaka-aineisiin ravintolan annoksissa. Hiilien hehku ja grillaussäpinä näkyvät avokeittiön luukulta myös salin puolelle.

– Oma annossuosikkini on yön yli matalassa lämmössä kypsennetty Black Angus short rib, joka suorastaan sulaa suussa. Kaikki muutkin Josperissa viimeistellyt jutut ovat mainioita, sillä puuhiiligrillaus vaan antaa niin upeaa omaa makuaan ruokiin, Kilponen kuvailee tyytyväisenä.

Black Angus short rib, eli luullinen, ylikypsä short rib puuhiiliuunissa viimeisteltynä. Lisäksi rosmariinikastiketta, Patatas Bravas -perunoita ja grillattuja kasviksia.

Kuten listasta heti huomaa, ei Los Pollos ei ole enää pelkkää Espanjaa, vaan Välimeren makuihin tarrataan nyt laveammin Italiaa ja Kreikkaa myöden. Italia liputtaa listalla muun muassa Pollo Parmigiano -pasta-annoksen muodossa, Kreikka puolestaan Pollo Souvlakin.

Kreikkalaiset maut kurvasivat annostarjontaan Leskisen omasta keittiöhistoriasta.

– Olin vähän päälle parikymppisenä Hämeenlinnassa töissä Georgios Soupioksen omistamassa kreikkalaisessa Georgios-ravintolassa. Siellä tehtiin kaikki alusta asti itse jogurttia myöden, jota valutettiin sitten yön yli tsatsikia varten. Kana-souvlakimme juontaa suoraan sieltä kreikkalaisine oreganolla maustettuine perunoineen, Leskinen paljastaa.

– Nämä ovat muutenkin kaikki sellaisia itsellemme tuttuja ja mieleisiä annoksia. Teimme sellaisen ravintolan, jossa itse viihtyisimme, summaa Leskinen.

Ajatus uudenlaisen Los Pollos -ravintolan starttaamisesta syttyikin osittain myös siitä syystä, että Leskinen ja Kilponen kaipasivat näille kulmille puuhiiligrillattua ruokaa tarjoavaa matalan kynnyksen ravintolaa, joka on illalla pitempään auki. Nyt sellainen on saatu.

Ja saapa sieltä lounastakin.

Los Pollos Bar & Grill, Aleksanterinkatu 20

KOTISIVUT

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi