tom crill laukontori 3 kohokohdatVoimakadun tuttu lounasravintola sekä juhlapalvelu Tom & Crill pistää parilat kuumiksi kesäaikaan myös Laukontorilla. Tarjolla on niin hampurilaisia kuin täytettyjä tortilloitakin. Grillipihviäkin ja salaattiakin saa. Pian myös pariloitua saksiniekkaa.

tom crill laukontori kohokohdatLaukontorista on muotoutunut kaupungin katuruokakeskus monine kojuineen. Traktorivetoisen vaununsa torille ajeleva Tom & Crill tuo tarjontaan omat haukattavansa, jotka rakennetaan asiakkaan mielihalujen mukaan joko burgeri- tai tortillapohjalle. Mielukkaat täytteet voi valita kolmesta eri vaihtoehdoista kastikkeineen. On pariloitua lohta, broilerin rintafileetä ja possunniskaa.

– Broilerille ja possulle tulee BBQ-kastike sekä chipotle-majoneesi, lohen kastikkeina taas on chipotlen lisäksi tsatsikia, ravintoloitsija Tomi Koskenniska kertoo.

Lisäksi sisuksiin kätketään salaattia, tomaattia, suolakurkkua ja marinoitua punasipulia.

Heinäkuussa lihaisa meininki laajene isompien parilapuuhien merkeissä ja myös aukioloajat venyvät iltapuolelle. Silloin mukaan saa silloin myös tuhtia pihviä, paistettua rapua – mahdollisesti jopa hummeria. Annokset sopivat mainiosti laadukkaaksi piknik-evääksi vaikkapa läheisiin puistoihin tai rantapenkereelle suuntaaville. Ja silloinhan maltillisesti nautiskellen myös pullollinen viileää vaaleaa tai maistuvaa maltaista on varsin kohdallaan. Niin myös Koskenniskan mielestä.

– Minusta olisi hienoa, jos asiakkaat voisivat tulla paikalle viinipullonsa kanssa, ostaa tästä annokset ja syödä vaikka gratinoitua hummeria tai kunnon pihviä viinilasillisen kanssa.

Burger ja tortilla 8e/kpl
Grillipihvi 15e

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tom crill laukontori 2 kohokohdat