Paahdettua ja yön yli haudutettua kotimaista possunkylkeä, jonka pintaan on hieroskeltu mausteseos. Possun kaverina lautasella komeilee polentaranskalaisia, chili-inkiväärihilloketta, kesäkurpitsa-maissisalaattia ja tummaa inkiväärikastiketta.

Tiiliholvin kesämenu on jo monivuotinen traditio. Keskikesän raaka-ainerunsautta hyödyntävä neljän ruokalajin annoskokonaisuus houkuttaa paitsi makujensa, myös hintansa puolesta. Aikuiset nauttivat menun perin edulliseen 40 euron hintaan ja seurueen alle 12-vuotiaat lapset aivan ilmaiseksi.

– Kesämenuhan on Tiiliholvissa jo traditio. Ihmiset ovat tienneet jo odottaa sitä ja kyselleet sähköpostitse, että koska kesämenu on tarjolla. Monilla Tampereella lomailevilla on tapana tulla syömään se yhdessä perheen kanssa, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoo.

Frangipane-leivos, limegeeliä, kaffirlimetti-kookosjäätelöä, mansikkapannacotta, kookosmarenkia ja tuoreita mansikoita Tiiliholvin terassilla kuvattuna.

Kesämenun tiimoilta Tiiliholviin onkin erityisen helppoa mennä tutustumaan myös lasten kanssa. Tällä kertaa kesämenu on voimassa vielä aikaisempaa pitempään, aina syyskuulle saakka.

– Halusimme tänä vuonna tarjota myös myöhemmin lomaansa viettäville mahdollisuuden tulla syömään kesämenu ja muille taas lempeän laskeutumisen arkeen.

Keittiömestari Pietari Parkkosen johtaman keittiötiimin loihtima ateria alkaa tuorehernekeitolla koukaten kuhan ja varhaisperunan kautta kohti lihaisia nautintoja, paahdettua ja yön yli haudutettua possunkylkeä chili-inkiväärisine makumaisemineen. Jälkihyvää lusikoidessaan pääsee hurmaantumaan värikylläisestä kesästä lautasella, sillä mantelinen frangipane-leivos lime-, kookos- ja mansikkaisine komponenttikavereineen on suvi itse.

Tiiliholvissa voi herkutella komeiden punatiiliholvien suojassa, mutta kesäaikaan ruokailla voi myös paahteelta suojaisalla vehreällä sisäpihaterassilla.

Kesämenu

Tuorehernekeitto Tiiliholvin tapaan

Kuhaa, varhaisperunaa ja tilliä

Possunkylkeä, inkivääriä ja polentaa

Mansikkaa, kookosta ja limeä

à 40 eur

VARAA PÖYTÄ

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa pikkujouluissa

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Pikkujoulukaudella ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset seinät...