kaupunkikierros start kohokohdat
Kaupunkikierroksen alussa Sami Lappalainen ja Liisa Tyllillä maistattavat Bookersissa sahtia.

Miltä Manse maistuu? Sen tietävät ja muillekin näyttävät Hiking Travel Hit -luontonoita Liisa Tyllilä ja Sami ”Gastropub” Lappalainen Tasting Tampere – the best beers, excellent experiences and original flavours -kaupunkikierroksellaan. Visit Finlandin Suomen kulttuurimatkailun kärkituotteeksi valitsema turnee esittelee vaihtelevin teemoin niin Tampereen historiaa, luontoa kuin mainioita makujakin. Myös niitä maltaisia ja vaahtokukkaisia. Maista Mansen Maut!

KATSO MYÖS

Viinitastingit ja olutmaistelut Tampereella: 2021 viinintekijäillalliset ja muita maistelutapahtumia Tampereella

kaupunkikierros annos kohokohdat
Gastropub Tuulensuussa nautitaan kahden ruokalajin lounas.

– Ideana on tuoda esille Tampereen makuja paikallisten pientuottajien, ruoan ja pienpanimotuotteiden kautta ja yhdistää siihen Liisan kaupunkiopastukset sekä luontoelämykset. Näistä osa-alueista voidaan räätälöidä eri sisältöisiä ja eri pituisia paketteja, Lappalainen kuvailee.

Ensimmäiseksi suunniteltu kokonaisuus johdattaa kulkijansa sahtitastingilla startaten Tampereen vaiherikkaaseen historiaan rakennusten, patsaiden ja kulttuurimaiseman kautta kohti oivallisia oluita ja rehtiä ruokaa. Teemaksi valikoitui Tampereen taistelu 1918, mutta toisaalta osaltaan myös naisten asema ja merkitys teollistuvassa kaupungissa.

– Historia on pitkälti miesten kirjoittamaa, vaikka pumpulinlikathan tämän kaupungin työllään oikeastaan tekivät, Tyllilä toteaa.

Oppaana pumpulinlikan roolissa toimiva Tyllilä maalailee Tampereen historian tapahtumat eläviksi kuviksi kaupunkikierroksella asiakkaita kuljettaessaan.

– Olen ollut pikkukakarana kamalan kova valehtelemaan ja sitä tarinankerronnan vahvuutta opin käyttämään työssäni, sutkauttaa Tyllilä nauraen.

kaupunkikierros tasting kohokohdat
Kolmen oluen tasting Gastropub Nordicissa.

Matkan varrella Gastropub Tuulensuussa nautitaan kahden ruokalajin lounas pienpanimomaltaisineen ja Gastropub Nordicissa taas päästään kutkuttelemaan makuhermoja kolmen Nordic Brewery -panimon oluen muodostamalla tastingilla. Kierros päättyy messevään illalliseen Kievari Kaksissa Kasvoissa.

Kierrokset järjestetään minimissään 6:n henkilön ryhmille. Pitkä 7-tuntinen kierros maksaa 100e/henkilö, lyhyemmät loogisesti vähemmän. Hintaan sisältyy kaikki pääsymaksuista juomiin sekä ruokaan.

Kierrokset voidaan räätälöidä asiakkaiden toiveiden mukaan sisältämään esimerkiksi melontaa, taidemuseoita ja käsityöläisputiikkeja tai käsittelemään kaupungin historiaa teollisuudesta Manserock-meininkiin. Tyllilältä eivät jutut lopu.

Visit Finland valitsi Kärkituotekilpailun 104:n kilpailijan joukosta 20 kulttuurimatkailun kärkituotetta, joita markkinoidaan ulkomailla. Tyllilän ja Lappalaisen kaupunkierroksen lisäksi Pirkanmaan alueelta voittajiksi suoriutuivat Mäntän Serlachius-museot ja Tampereen Muumimuseo.

– Kovassa seurassa ollaan, Lappalainen toteaa tyytyväisenä.

Tiedustelut ja tilaukset: Hiking Travel Hit

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

kaupunkikierros suvanto