Tullikamari ja Klubi - Keikat ja tapahtumat TampereellaTampereen Tullikamari on liputtanut ja toiminut elävän musiikin puolesta pian 27 vuotta. Pakkahuoneella ja Klubilla vierailee vuosittain yhteensä noin 200 000 ihmistä.

Vuosien myötä Tampereen Tullikamarista on tullut merkittävä suomalainen keikkapaikka ja tapahtumakeskus, jonka palvelukokonaisuuksiin kuuluvat myös isot yritystilaisuudet.

Koko Tampereen Tullikamarin toiminnasta on kesästä 2014 alkaen vastannut Tampereen Kulttuurikamari Oy, joka on pyörittänyt Klubi-ravintolaa jo vuodesta 2001. Vastuu koko talosta on haasteellista ja palkitsevaa. Yritystapahtumat on yksi painopistealue, jonka kehittämiseen yritys on alkanut panostamaan.

Pakkahuoneelle mahtuu istumaan enimmillään 550 henkilöä, jolloin käytössä on molemmat nousevat katsomot. Salissa voi myös olla osin istuma- ja osin seisomakatsomo. Illallistyyppisissä istumatilaisuuksissa on Pakkahuoneen salin kapasiteetti noin 400 paikkaa. Buffet-tyyliseen seisomatilaisuuteen mahtuu jopa 1000 henkilöä.

tullikamari-tapahtumat

Liike-elämässä yritystapahtumat ovat muuttuneet vähitellen entistä viihtellisemmiksi ja talossa on ymmärretty sen tilojen monimuotoiset käyttömahdollisuudet. Usean vuoden jälkeen myös Tullikamarin ulkoiset puitteet on saatu hienoihin kuoseihin. Talon  julkisivu ja myös koko Tullin alue on kehittynyt viime vuosien aikana parempaan suuntaan.

Vastuu koko talosta on haasteellista ja palkitsevaa

– Tullikamarilla on vahva maine keikkapaikkana, mutta haluamme korostaa sen ominaisuuksia myös muunlaisena tapahtumatilana. Tullikamari on aina toiminut ja toimii yhä musiikin ytimessä, mutta nyt haluamme yhä vahvemmin tuoda esille rakennuksen monipuolisuutta, Pakkahuoneen myynti- ja markkinointipäällikkö Anu Aittoniemi kertoo.

– Olen tyytyväinen, että pystymme nyt hyödyntämään vaivattomasti koko talon potentiaalia. Sekä Klubilla että Pakkahuoneella on vahvuutensa, jotka saamme nyt parhaalla mahdollisella tavalla esiin yhdessä tai erikseen, Klubin ohjelmasta vuodesta 2001 asti vastannut Tero Viikari iloitsee.

Tampereen Tullikamarin sai uuden nettisivuston tullikamari.net helmikuun 2015 alussa. Sivustolla esitellään Klubin ja Pakkahuoneen toiminta ja kerrotaan vuonna 1901 valmistuneen rakennuksen nykyisestä aktiivisesta elämästä monipuolisen kulttuurin ja tapahtumien kehtona.

– Halusimme luoda helppokäyttöisen ja palvelevan kokonaisuuden, josta on hyötyä erilaisissa tilanteissa. Palvelemme nyt niin keikkakansaa kuin ulkopuolisia tapahtumajärjestäjiä entistä paremmin ja joustavammin, Aittoniemi lupaa.

– Pakkahuone on maankuulu konserttipaikka, mutta jatkossa myös yhä enemmän messujen, yritysjuhlien ja erilaisten näyttämöesitysten estradi.