pepe marin ahlman 3 kohokohdat
Helsingissä oppaana toimiva Manu Torchio, Toni Leskinen, Anette Mellin ja Pepe Marín Ahlmanin maatiaiskarjaa katsastamassa.

Tamperetta on kutsuttu Suomen San Sebastianiksi, eikä suotta. Nyt kaupungin ruokakulttuuriin on latinonäkökulmasta tarrautunut ruoka-aiheisista sarjoistaan ympäri espanjankielistä maailmaa tunnettu toimittaja Pepe Marín. Hänen uutta maailman latinokokkeja esiin tuovaa Nuestro cocineros del mundo -sarjaansa kuvataan parhaillaan kaupungin kulinaarisissa keskittymissä.

los pollos grillikaappi kohokohdatVahvasti espanjalaistyylistä Los Pollos -ravintolaa pyörittävä Toni Leskinen valikoitui Tampereeseen tutustuttajaksi argentiinalais-suomalaisen keittiömestari Silvia Castañon suosituksen kautta. Espanjassa vuosia asunut ja kieltä sujuvasti puhuva Leskinen kuljettaa kuvaavaa vierastaan tätä kiinnostavissa rennoissa ruokakohteissa. Fine dining -ravintolat eivät Marínia nimittäin tässä sarjassa kutkuta, vaan hän haluaa pureutua kaiken kansan ravintoloihin ja katuruokapaikkoihin.

– Kävimme aluksi Kauppahallissa, jossa Pepe maisteli mm. Juustosopin leipäjuustoja ja Nygrenin kylmäsavukaloja, Leskinen luettelee.

Ahlmanilla ravintolapäällikkö Anette Mellin esitteli tilan maatiaiskarjaa eli kyyttöjä, lapinlehmiä ja länsisuomenkarjaa, joita Mellin kuvaili veikeästi pieniksi ja itsepäisiksi kuten suomalaisiakin. Seuraavaksi Marín johdateltiin sienimetsään samalla Suomen jokamiehenoikeuksia valottaen.

pepe marin ahlman 2 kohokohdat– Poimimme metsäsieniä ja valmistamme sitten ruokaa niistä sekä kyyttövasikanlihasta, Leskinen kuvailee.

Parin päivän perusteella yhdeksi Suomen mieleenpainuvimmista raaka-aineista Marín mainitsee lohen.

– Sokerisuolattu lohi oli minulle oikein mieluisaa. Söin sitä tänään suuren annoksen, Marín kertoo.

Ahlman- ja Kauppahalli-kuvauksien lisäksi Tampereella tullaan filmaamaan Leskisen Los Pollos -ravintolassa sekä Leon Aguileran meksikolaisbaari Barmaciassa.

Kaikilla maailman mantereilla kameroineen ruoan ja kokkien perässä pyörinyt Marín suuntaa Suomen jälkeen Maltalle, Keniaan, Etelä-Afrikkaan ja Seychelleille. Sarja on myyty jo nyt seitsemään maahan, joissa sillä tulee olemaan yli 25 miljoonaa katsojaa. Helsingissä, Tampereella ja Tallinnassa kuvatut pätkät nähdään jaksokimaran osassa numero 21.

– Olen vieraillut yli 60:ssä maassa. Jokaisessa maassa on omat makunsa, joita ei voi verrata keskenään. Kaikki maailman keittiöt kiinnostava minua, Marín summaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy