Tampereen kesäravintolat:
Heinätorin ravintoloitsija Irja Väänäsen vaalima runsaan vihreä terassi kukoistaa kauniiden kukkien lisäksi tänäkin kesänä myös yrttisin antimin. Ruukut ja kukkalaatikot pursuavat mm. basilikaa, minttua ja ruohosipulia ruokailijoiden iloksi.
– Halusin ehdottomasti pistää taas yrttejä kesäkukkien sekaan kasvamaan. Siitä tulee aivan omanlaisensa tunnelma ja asiakkaat ovat pitäneet ideasta kovasti, Irja kertoo.
Heinätori on todella satsannut kesään, sillä viihtyisyys pystytään takaamaan sekä sisällä että ulkona kelistä riippumatta. Sisällä on viilentävä ilmastointi ja ulkona laadukas markiisi ulkolämmittimineen. Erillistä terassilistaa ei ole, vaan ulkosalla pääsee nautiskelemaan aivan samoja ruokia ja juomia kuin ravintolassa sisälläkin.
Heinätorin menu onkin juuri vaihtunut kesäiseksi. Uusi kolmen ruokalajin kausimenu hellii maistelijoitaan aluksi kuohkealla maa-artisokkakeitolla ja pääruokana asiakkaan valinnan mukaan joko paistetulla kuhalla tai kypsällä poronselällä. Makeaksi lopuksi tarjolle tuodaan mansikkamukaelma.
À la carte -listan uutuuksiin kuulu mm. vaihtuva ”kokkien kehitelmä” -annos, joka on tällä hetkellä kukonpojanrintaa Huittisista. Annoksen on kehittänyt Ida O’Mahoney, joka on Suomen Junior Master Chef -kokkikisan voittaja.
Hakusanat: Tampereen kesäterassit, Heinätori, Kesäravintolat
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy