Syyskuun alussa Ravintola Tampellassa julistetaan yhdessä Saksan viinitiedotuksen kanssa saksalaisten silvaner-viinien ilosanomaa. Tampellan keittiömestari Lasse Niemelä on kehittänyt tapahtuman kunniaksi myös erityisen menun.

Ravintolan viineistä vastaava Lasse Haapa iloitsee viinipaketille valikoituneiden viinien kuvaavan niin silvaner-viinien monimuotoisuutta, viinialueiden erilaisuutta kuin
myös tuottajien erilaisuutta.

– Alkuruoalle on viininviljelijäosuuskunnan tuottama viini, pääruoalle 350 vuotta kokemusta kartuttaneen Rheinhessenin huipputuottajan viini ja jälkiruoalle Frankenin alueen parhaimman palstan huikea auslese-viini. Viinit siis ikään kuin kehittyvät ja parantuvat loppua kohden.

Alkuun

Tilsiter-kanakrokettia, romescokastiketta & raikasta salaattia (L)

11,90€

Winzergenossenschaft Herxheim am Berg Silvaner Trocken -19, Pfalz

Pääasiana

Paistettua siikaa, sitruunarisottoa & rapuvaahtokastiketta (L, G)

29,90€

Wittmann Silvaner Trocken -18, Rheinhessen

Jälkiruokana

Vaniljapaahtovanukasta & limoncellolla marinoituja tuoreita marjoja (L, G)

9,90€

Horst Sauer Escherndorfer Lump Silvaner Auslese -18, Franken

Menu á 49€

Viinipaketti menulle 31€

 

HAAPA SYKÄYTTÄÄ TAMPELLAN VIINIVALIKOIMAA LAAJENTAMALLA SITÄ UUSIIN RYPÄLEISIIN JA UUDEN MAAILMAN VIINEIHIN.

– Tuon tänne myös sellaisia rypälelajikkeita, jotka eivät ehkä ole suurelle yleisölle niin tuttuja. Laajennamme vähän katsantokantaa, annamme erilaista perspektiiviä ja luomme ihmisille uusia kokemuksia, sillä mielestäni se on ravintolan tehtävä.

Lue koko juttu

 

Tapahtuma > Ravintolat


Silvaner-viikko: Tampellan menu & viinit

 ma 7.9. – su 13.9.

 Hintaluokka: Menu 49 / Viinipaketti 31 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Ravintola Tampella

Ravintola Tampella
 Kelloportinkatu 1
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


PÖYTÄVARAUS RAVINTOLAESITTELY