Ravintolapäällikön valtikan vaihto vanhojen kaverusten kesken. Lasse Vidman palasi juurilleen kahvin pariin, baristaksi ja espressokahvikouluttajaksi Meiralle. Sami Mäyrä saapui Tiiliholvin uudeksi ravintolapäälliköksi August von Trappe -ravintolasta.

Tiiliholvi on saanut hiljattain uuden ravintolapäällikön Sami Mäyrästä. Tunnelmalliseen hyvän palvelun ravintolaan ravintolaan saapui hyväntuulinen asiakaspalvelun ammattilainen, joka tuo rentoutta klassikkoravintolan saliin.

Kun ravintoloitsija Jaakko Sinivuori soitti Mäyrälle ja kysyi, josko hän olisi kiinnostunut työpaikasta Tiiliholvin ravintolapäällikkönä, tuumasi mies, että tämä kortti on ehdottomasti käännettävä. Tiiliholvi oli Mäyrälle mittavaa mainettaan lukuun ottamatta oikeastaan melko tuore tuttavuus.

Ravintolapäällikkö Sami Mäyrä

– Olin käynyt Tiiliholvissa asiakkaana vain kerran aikaisemmin. Tiesin kuitenkin, että täällä on todella hyvä henkilökunta niin keittiössä kuin salissakin. Asiaa pohdittuani ajattelin, että minun asiakaspalveluosaamisellani saadaan varmasti täydennettyä hyvää pakettia vielä vähän paremmaksi ja tuotua siihen rentoutta lisää, Mäyrä kertoo.

Klassikkoravintolaa tavallaan vielä vähän ulkopuolelta tutkaileva Mäyrä tuli Tiiliholvin linjakkaaseen tunnelmaan astetta rennommista ravintoloista. Viimemmäksi hän toimi bistromaisen August von Trappen hovimestarina, sitä ennen espanjalaisen Bodega Saludin salitaiturina.

– Tässä yhdistetään nyt uudet silmät ja vanha historia. Tyylikkyyttä en Tiiliholvista halua viedä, mutta haluan tuoda tänne osaltani sellaista rentoa hyvää fiilistä ja ehkä uudistaa vuosien kuluessa syntyneitä mielikuvia Tiiliholvista ihmisten mielissä.

Monilla ihmisillä on vieläkin mielessään ajatus Tiiliholvista kalliina tai äärimmäisen fiininä ravintolana.

– Eihän tänne ei tarvitse tulla kovat kaulassa syömään monta ruokalajia, vaan voi pistäytyä sisään farkuissa ja syödä vaikka kunnon pihvin. À la carte -annosten hinnat ovat täällä samat kuin muuallakin. Ja aina voi tulla lasillisellekin. Meillä on ihan valtavan hienoja kellariviinejä, mutta toisaalta lasillisen tai pullollisen laatuviiniä saa ihan edullisestikin, Mäyrä valottaa.

Mainiosta työtiimistä Mäyrä on erityisen innoissaan. Moni Tiiliholvin taitureista onkin Mäyrälle tuttu jo ennestään eri ravintoloista, joten tiimin jäsenten vahvuudet ovat ravintolapäälliköllä hyvin hanskassa ravintolaa aina vain korkeampiin kulinaarisiin ulottuvuuksiin luotsatessa.

– Kortit ovat erinomaiset alkaa tehdä täyttä kättä tähän kylään!

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi kohokohdat

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvi villiintyi riistasta ja kalasta – Uusia à la carte -makuja uudistuneen tiimin tekemänä

Tiiliholvi riehaantui riistaisen villeistä raaka-aineista. Pietari Parkkosen johtama uudistunut keittiötiimi on laatinut annoskimaraan mm. oodin silakalle sekä tyrnille. Raaka-ainerakkautta tunnustetaan myös villisorsan ja kirsikan...

LAHJAVINKKI: Tiiliholvi ja Elämyslahjat taituroivat pimeässä nautittavan illallisen tilauksesta

Tiiliholvissa on mahdollista haastaa ja herkistää makuaistiaan, kun ravintola alkaa järjestää pimeitä illallisia yhteyistyössä ElämysLahjojen kanssa. Jännittävä, aivan säkkipimeän syleilyyn ruokailijat sulkeva ruokailukonsepti on ollut hyvin suosittu maailmalla.

Tiiliholvin kevätlista tulvii parsaa niin luomukyytön kuin järvikalankin kanssa

Tiiliholvin tuoreen kevätlistan annoksissa on vahva raikkaan parsainen vire. Talviset komponentit on riisuttu pois ja nostettu vehreää tuoretta tilalle. Likimain kaikista annoksista löytyykin joko...