Ravintolapäällikkö Antti Vielma maistelee mielellään yhden annoksen kanssa eri viinejä. Siitä syntyi idea kaataa viinintekijäillallisen annoksille kaksi eri viinikumppania.

Kaksi viinintuottajaa, kaksi viiniä kullekin annokselle. Kitchen & Bar Dabbalin ainutlaatuisella viinintekijäillallisella pääsee vertailemaan makuyhdistelmien vivahteita, kun neljän ruokalajin illallisen jokainen annos saa viinikumppanin sekä Georg Breuerin että Grans-Fassianin valikoimasta.

Torstaina 25.4. Dabbalissa virtaa viinillinen naisenergia, kun Rheingaun viinialueella sijaitsevan viinitalo Georg Breuerin Theresa Breuer sekä Moselin alueelta tulevan Grans-Fassianin Catherina Grans saapuvat juomineen winemakers’ dinnerin tähdiksi.

Illastajille kaadetaan jokaisen annoksen ystäväksi viini kummaltakin viinintuottajalta. Näin pääsee maistamaan, kuinka sekä viinin että ruoan maut muuttuvat juomakumppanin vaihtuessa.

– Joskushan tehdään useiden viinintekijöiden illallisilla niin, että joka toiselle annokselle valitaan viini toiselta tuottajalta ja joka toiselle toiselta, ravintolapäällikkö Antti Vielma kertoo.

Tällä kertaa Vielma villiintyi kokeilemaan keksimäänsä uudenlaista tuplaviinillistä versiota.

– Tykkään maistella erilaisia viinejä ruokien kanssa. Ja sitähän me teemme täällä ravintolassa muutenkin aina kun ruokalista vaihtuu ja etsitään annoksille sopivia viinipareja.

Keittiömestari Janne Kostamo

– Lähtökohta on se, että kumpikin viini komppaa annosta, mutta viinien mauissa on kuitenkin pieniä sävyeroja, Vielma summaa.

Illallisen ruokaisia makuja ei kovin paljon vielä valotella, mutta pohjoisen poroa sekä lankapyydettyä riekkoa keittiömestari Janne Kostamo lupaa lautasilta löytyvän.

– Riekko kiinnostaa itseänikin. Se on harvinaisempi raaka-aine näillä leveyspiireillä. Pääruokana on poroa, mutta vähän eri tavalla valmistettuna. Käytämme mm. savustettua poron kuuta eli pintarasvaa, Kostamo kertoo.

Illan taustamusiikki rytmittyy teeman mukaisesti. DJ-ohjat ottaa Juissi, joka on epäilemättä jo miettimässä minkälainen musiikki soljuukaan hyvin yhteen rieslingin kanssa.

Winemakers’ Dinner: 4 ruokalajin menu (58€) kummankin viinintekijän viinipaketilla (50€) sisältäen viinit kullekin ruokalajille, eli yhteensä 8 eri viiniä (2 x 6cl, 2 x 6cl, 2 x 8cl, 2 x 4cl).

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Musiikilliset ohjat ottaa DI Juissi, joka on epäilemättä jo miettimässä minkälainen musiikki soljuukaan hyvin yhteen rieslingin kanssa.