Artikkelia päivitetään ja seuraamme tilannetta tiiviisti.

Koronavirustilanne koskettaa konkreettisesti ihan kaikkia, mutta erityisen kovia ajat ovat nyt ravintoloille, etenkin pienille yksityisomisteisille. Jos haluat tukea paikallisia ravintolatoimijoita ja auttaa turvaamaan kaupungin mainion makutarjonnan myös tulevaisuudessa, niin keinoja siihen löytyy: käy syömässä, osta lahjakortti, osta ruokaa kotiin.

Ravintoloissa huolehditaan hygieniasta muutenkin, mutta nyt ihan erityisellä intensiteetillä. Käsidesiä ja jopa muovisia kertakäyttöhansikkaita on paikka paikoin asiakkaiden käytettävissä hyvistä käsienpesumahdollisuuksista puhumattakaan. Myös turvaväleistä viereisiin pöytiin ihan varmasti huolehditaan, mutta saleissa on väljää muutenkin.

Ravintolat muovaavat toimintaansa nyt tilanteen mukaan monin tavoin mm. tarjoilemalla kaikki annokset pöytiin, vaikka esimerkiksi alkuruoka-antimet olisikin aikaisemmin ammennettu noutopöydästä. Näin toimii esimerkiksi Tiiliholvi lounaallaan.

Voi olla, että kohta ei toviin pääsekään ravintolaillallisista tai -lounaista nautiskelemaan, joten se kannattaa tehdä nyt ja istua ravintolapöytään hyvin palveltavaksi. Flunssaisena ei tietenkään tule ihmisten ilmoille lähteä. Ei lähde meitä palveleva ravintolahenkilökuntakaan.

Useista ravintoloista voi myös tilata tai noutaa ruokaa kotiin. Annoksia saa mukaan nyt myös monesta sellaisesta ravintolasta, josta ei normaalisti ole ruokaa mukaan myyty. Esimerkiksi Muusasta, Telakalta, Sasorista, HOAXista, T’nT:stä, Deli 1909:stä, Gastropub Tuulensuusta ja Kalevasta sekä Tapas Bar & Sidreria Inezistä voi käydä noutamassa annokset kotinautiskeluun. Pitempi listaus löytyy TÄÄLTÄ.

Ravintolat mukautuvat kriisitilanteeseen – Nouda tai tilaa ruokaa helposti ja halvalla

Lahjakortin voi ostaa itselle tai lahjaksi ja käyttää sen vaikka paljonkin myöhemmin. Samalla tuet paikallisia toimijoita juuri nyt, kun saleissa on väljempää ja autat pitämään yritysten pyörät pyörimässä. Pienelläkin ostolla on suuri vaikutus. Pidetään yhdessä paikallisten toimijoiden puolia tässä tiukassa tilanteessa.

Ravintolalahjakortit Tampereen ravintoloihin – Tue ravintoloita!

Lue THL:n sivuilta ajantasaista tietoa koronavirustilanteesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

ANNOKSIA KOTIIN & MUKAAN

LISÄÄ

VAIHMALAN HOVI, TAMPELLA, SASOR, BISTRO KATTILA, BISTRO MUSTAVUORI, NOSTALGIA CAFE & BAKERY, GRILLSSON…

Tässä vaiheessa käytännössä lähes kaikista ravintoloista saa jo noutoruokaa ja suosittelemme että otatte ravintoloihin yhteyttä jos haluatte myös toimituksella.