Lillan Hotel & Kök ja Riihi BBQ tekevät yhteistyötempauksen, jossa Lasse Haapa (vas.) ja Mirella Viitala saavat Ilmari Saarikosken savustettuine antimineen Lillanin puutarhaan pop-up-vierailulle.

Lillan Hotel & Kök ja Riihi BBQ yhdistävät voimansa lauantaina 29.7.2023 pop-up-tapahtuman muodossa. Luvassa on matalalla lämmöllä sekä tammisavulla pitkään ja hartaasti kypsytettyjä lihoja lisukkeineen sekä niille suunniteltuine juomavalikoimineen. Ja live-musiikki soi kesäillassa.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ilmari Saarikoski avasi kesän alussa Ahlmanille Riihi BBQ -ravintolan massiivisine savustimineen. Nyt kyseiset bbq-maut tuodaan Ahlmanin maaseutumiljööstä harppauksen verran kaupunkia kohti, kun Saarikoski kärrää savustimensa Viinikkaan Lillanin puutarhaan, vain kivenheiton päähän kaupungin keskustasta.

– Lillanin puutarhassa keskitymme Riihen suosituimpiin makuihin. Meillä on tarjolla kolmea eri lihaa ja kolmea eri lisuketta, Saarikoski valottaa.

Tiedossa on kuitenkin myös sellaista uutuutta, jota Riihi ei ole vielä asiakkailleen Ahlmanin tiluksilla tarjonnut.

– Meillä on silloin ensimmäistä kertaa jenkki prime brisketiä, jota olemme salaa testailleet ja maistelleet. Prime brisket on lihan marmoroituneisuutta kuvaava korkein laatuluokitus. Vain 2-6 % koko maan tuotannosta on tätä parasta tasoa. Kun liha on runsaasti rasvalla marmoroitunutta, se säilyy pitkäänkin savustettaessa hyvin mehevänä, kertoo Saarikoski tuotteeseen tyytyväisenä.

Lillanin ja Saarikosken tiet ovat kohdanneet viime vuosina jo moneen otteeseen, mutta kyseinen pop-up on tapahtumana ainutkertainen ja ensimmäinen laatuaan. Kummankin ravintolan väki on yhteistyötempauksesta innoissaan.

– On hienoa tehdä yhteistyötä ravintoloiden kesken. Lisäksi on mielenkiintoista tuoda Riihen ruokatuote niin sanotusti maatilalta kaupunkiin. Täällä on kaunis puutarhapihapiiri ja mahdollisuus syödä myös sisällä ravintolassa.

Lillanin Mirella Viitala ja Lasse Haapa laativat Saarikosken luoman menun makuihin sointuvan juomalistan.

Pop-up-tapahtumassa tilaukset tehdään puutarhan myyntipisteellä, josta ruoan saa myös mukaansa. Sisälle ravintolaan on mahdollista tehdä pöytävaraus, mikä onkin suositeltavaa, mikäli haluaa paikkansa näissä kekkereissä varmistaa. Toki paikalle voi saapua ilman varauksia bbq-tuoksujen houkuttelemana.

Riihi BBQ pop-up-ilta Lillanissa 29.7. klo 15-22 (keittiö klo 21) tai niin kauan kuin ruokaa riittää. Sadesään sattuessa tapahtuma järjestetään sisätiloissa.

Lillan Hotel & Kök, Kurjentaival 35

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

Riihi BBQ tuo prime brisketin ensimmäistä kertaa annostarjontaansa Lillanin pop-up-illassa.

Ahlmanin tiluksilla uusi BBQ-ravintola Riihi