astor pianisti piia
Piia Kärnä soittaa ulkomuistista valtaisan määrän kappaleita, mikä vapauttaa hänet seurailemaan yleisön reaktioita ja valitsemaan heille sopivia kappaleita.

Ravintola Astorin elävä pianomusiikki on jo käsite ja flyygeli sen sydän. Piia Kärnä on ehtinyt tulkita musiikkia sekä asiakkaiden tunteita Astorissa tämän vuoden helmikuuhun mennessä jo 15:n vuoden ja yli 1700:n keikan verran.

– Ensimmäiset viisi vuotta, kun soitin täällä, olin töissä Janne Viitaniemen Famoso-yrityksessä. Kun Janne otti minut töihin, sain heti paljon keikkoja. Soitin useana iltana viikossa. Myöhemmin ryhdyin itse toimimaan yrittäjänä täällä, kymmenen vuotta Ohjelmatoimisto Piano & Viihde -yritystään luotsannut Kärnä kertoo.

Pianomusiikki on soinut Astorissa vuodesta 1997 asti. Kärnän aloittaessa 2000-luvun alussa Astorin flyygelille annettiin kyytiä neljänä iltana viikossa pikkutunneille asti ja meininki oli melkoisen villiä.

– Silloin täällä oli vielä lasikantinen flyygeli ja ihmiset kokoontuivat kuuntelemaan siihen ympärille. Lasikansi asennettiin itse asiassa siksi, flyygelin sisuksiin kaatui niin paljon juomia, Kärnä naurahtaa.

Nykyään pianisti on paikalla perjantaisin ja lauantaisin klo 17-21. Musiikkikattaus on varsin laaja chansoneista vanhaan jazziin, Suomi-klassikoista lattarirytmeihin, klassiseen ja puoliklassiseen. Enimmäkseen soitetaan duurivoittoista ja tunnelmaa kohottavaa hyvän fiiliksen musiikkia, vaikka kaikkien aikojen suosituin ja toivotuin kappale onkin yllättäen kohtalokas Myrskyluodon Maija.

– En halua olla pelkästään taustamuusikko vaan viihdyttäjä. Koen, että tehtäväni on saada ihmiset hyvälle tuulelle.

Kärnää onkin tilattu myös Astorin alakerran juhlatiloissa järjestettäviin yksityistilaisuuksiin soittamaan. Hän osaa lukea yleisönsä hienovaraisista eleistä, minkälaista musiikkia ja tunnelmaa he kaipaisivat, ja soittaa sen mukaan.

– Olen opetellut paljon biisejä ulkoa. Minulla on aina 7 kiloa nuotteja mukana varmuuden vuoksi, mutta en ota niitä esille, ellei välttämättä tarvitse. On vapauttavaa, kun voi vähän katsella ympärilleen, seurata ihmisten reaktioita ja saada kontaktin heihin. Koetan aina soittaa laidasta laitaan, eli kaikille jotain. Tunnettua, mutta omalla tyylilläni.

Astorissa käy myös monia asiakkaita, jotka tulevat paikalle pitkälti pianomusiikin takia.

– On mahtavaa, kun paikalle saapuu oikeita pianomusiikin rakastajia. Täällä käy kuuntelemassa esimerkiksi eräs biologian opettaja, aivan huikea persoona. Välillä hän laulaa ja tanssiikin säestykselläni! Ja liikuttuu kyyneliin joka kerta, kun kuulee lempikappaleensa Kun syksy saapuu Helsinkiin, Kärnä paljastaa.

Pianomusiikkia Astorissa perjantaisin ja lauantaisin klo 17-21.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ravintola Astor Tampere
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Keittiömestari ryhtyi ravintoloitsijaksi – Vesa Hiiros kääntää maltilla Astorin ruoria

Alkuperinkin keittiömestarin perustama ravintola Astor on jälleen keittiömestarivetoinen ravintola. Jo 24 vuotta Astorin keittiössä kokannut Vesa Hiiros otti keittiön ohella otteen koko ravintolan ruorista...
Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2022: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...
Vappu Tampere

Vappu Tampere 2023: Tampereen ravintoloiden vappumenut ja vappubrunssit

Poimimme tälle sivulle Tampereen ravintoloiden 2023 vapputarjontaa  – vappuherkkuja voi nauttia niin ravintolasaleissa kuin puistopiknikilläkin! Kannattaa toimia rivakasti pöytävarausten suhteen.<!-- Haluamme vinkata myös, että...