Nokian parhaat ravintolat löytyvät näpsäkästi aivan kaupungin keskustasta ja sen tuntumasta. Huipputiimin avaama Villa Silva sai aikaan mukavan piristysruiskeen kaupungin ravintolatarjontaan. Nokiakin on  hieno lähilomakohde, jonne on helppo tutustua.

HUOM! Ravintoloita ei numeroinnista huolimatta olla järjestetty paremmuusjärjestykseen. Juttua täydennetään säännöllisesti. (Viimeinen päivitys 19.7.2023)

Julkisillakin Nokialle on vaivatonta pyrähtää Nyssellä Tampereen keskustasta tai lähijunalla.

Nokian parhaat ravintolat - Villa SilvaNokialla on lähiraaka-aineita suosiva uutuusravintola Villa Silva, jonka salista ja keittiöstä löytyy Tampereen huippuravintoloistakin tunnettuja ravintola-ammattilaisia.

Nokian paras ravintola on todellisuudessa se, joka sopii parhaiten omaan tarkoitukseesi. Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Nokialla?

Poimintoja Nokian parhaista ravintoloista

Nokian parhaat ravintolat esittäytyvät: Villa Silva
Nokian parhaat ravintolat esittäytyvät: Villa Silva on Nokian uutuusravintola. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Nokia: Villa Silva. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Villa Silvassa on à la carte -annoksia hiillostetusta siiasta risottoon, sisäfileepihvistä paistettuun Pyhäjärven kuhaan. Suuressa roolissa ovat kuitenkin erilaiset leivät. Keittiömestari Janne Hyvärisen johtaman keittiön päivä alkaakin leipomohuoneesta, jossa leivotaan leipää joka päivä. Myös gluteenitonta.

Avoinna 
ma-to 11-20, pe 11-22, la 12-22, su 12-20 (Aukiolot viitteelliset. Kesäkaudella mahdollisesti aukiolot laajenevat)

VARAA PÖYTÄ

Villa Silva toi huikean keittiötiimin Nokialle – kaikki alkoi leipäjuuren hoivaamisesta

Nokian paras pizza löytyy uudesta Grande Margerita -pizzeriasta, jonka uusi omistaja on erikoistunut napolilaisiin pizzoihin. Pizzat paistetaan oikeaoppisesti yli 400 asteessa ja taikinaan kiinnitetään sen ansaitsemaa huuomiota. Laadukkaita raaka-aineita tulee italiasta. Edullinen pizzeria Nokian keskustassa tarjoilee menullaan pizzojen lisäksi myös kana-annoksia ja erilaisia kebab-ruokia.

Avoinna 
ma-su

Pepper Nokia on pieni perheomisteinen ravintolaketju, jolla on ravintola Kangasalla, Ylöjärvellä ja Nokialla. Lounaalle avaava ravintola tarjoilee myös illallista ja sillä on Nokialla viihtyisä kesäterassi aivan kaupungin keskustassa. Ravintolalla on myös suosittu catering-palvelu.

LUE LISÄÄ & VARAA PÖYTÄ

Koski-baari Nokian Siurossa
Koski-baari Nokian Siurossa. Kuvaaja Laura Vanzo, Visit Tampere

Burgereita, pizzaa, salaatteja ja siipiä upeissa koskimaisemissa tarjoileva Siuron Koski-Baari on itsessään nähtävyys ja sen terassille on nautinto pysähtyä vaikkapa kesäisen road tripin yhteydessä.

Siuronkoski on Nokian nähtävyys: legendaarisen Koski-Baarin kesä

5Little Italy

Tampereen parhaat pizzat - Pizza Tampere -jutussa

Nokia on myös kylpyläkaupunki Pyhäjärven rannalla. Scandic Eden Nokian välimerellinen ravintola Little Italy on erityinen suosikki lapsiperheiden keskuudessa. Sen mutkaton á la carte -lista tarjoilee pizzaa, pastaa, burgereita ja myös pihvejä. Eden toimii myös ystävien kesken, jolloin illan voi aloittaa herkullisilla antipastoilla ja vaikka jakaa ne oman seurueen kesken.

Kylpylähotellissa trooppista tunnelmaa lapsiperheille – Scandic Eden Nokia

Ohuesta pohjastaan tunnettu Pizzamestarit on kotimaisen pizzan ystävän valinta Nokialla. Kaurismäkeläisen rouheassa ravintolassa toimiva pizzeria on hioutunut suomalaiseen makuun ja tyyliin jo vuodesta 1990. Ravintola ei kaihda ananasta annoksissaan. Jo yli 30 vuotta toiminut ravintola tarjoilee pöytiin myös salaatteja ja Siipiweikkojen hot wings -annoksia sekä monenlaista pienempää syötävää.

7Keisari Kauppa, Terassi & Taproom

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nokian Panimo (@nokianpanimo) jakama julkaisu

Uudistunut Keisari Kauppa & Taproom avattiin kesällä 2023. Taproomin hanoista löytyy panimon muiden tuotteiden lisäksi Keisarin one off -oluita. Panimobaarissa on myös tarjolla pientä ruokapalaa. Kesäaikaan palvelee myös kesäterassi. Nokian Panimolta löytyy uudistunut vierailukeskus, joka järjestää ryhmien lisäksi ajoittain myös kaikille avoimia panimokierroksia.