Siuronkoski on yksi Pirkanmaan pittoreskeimmistä pikkukylistä. Se on osiensa summa, joka muodostuu hienosta mäkisestä maaseututien mutkasta idyllisine puutaloineen ja vanhoine holvisiltoineen, koskimaisemista sekä legendaarisesta Koskibaarista terasseineen.

Nokian suunnasta tullessa vanhojen puutalojen miehittämästä Siuronmäestä laskeudutaan kosken äärelle nautiskelemaan kesäpäivästä. Jos pidät sanasta Pispala, tämä paikka kannattaa käydä kokemassa ja varata aikaa lunkiin viihtymiseen. Jos pidät munkeista, pizzasta ja kenties tuopillisesta olutta matkasi varrella…

Jos rentoutuminen alkaa riittää, aluella on monenlaista aktiviteettiä kalastamisesta melomiseen. Löytyypä läheisyydestä pieni uimarantakin kosken yläjuoksulta.

Kosken rannassa toimii Eräkettu, jonka asiakkaat käyvät rauhallisesti virtaavassa koskessa melomassa, testaamassa kajakkeja ja kanootteja. Sen lisäksi, että vesikulkuneuvoja on myynnissä, Eräkettu myös vuokraa kanootteja ja järjestää ohjattuja melontaretkiä lähivesillä. Yksi niistä on Melon Melonta. Jos melontapalvelun nimi herättää kiinnostuksen, tutustu aiheeseen vaikkapa tästä.

Siuro on tunnelmallinen sijainti pysähtyä nautiskelemaan, mutta monet jäävät pidemmäksikin aikaa vaikkapa kalastelemaan. Vesistö on isojen kalojen kalapaikka, sillä kahden vesistön yhtymäkohdassa sijaitseva Siuronkoski on tunnettu suurista kaloistaan. Siuronkosken kalastuslupia saa myös Koski-baarista.

Siuronkoski on Nokian nähtävyys munkkeineen kaikkineen: Pispala, Pyynikki ja Tammerkoski samassa paketissa

Näkymä Siuronkosken sillalta Nokian Siurossa. Kuvaaja Laura Vanzo, VIsit Tampere

Upea koskimaìsema lähellä Tamperetta. Hyvä paikka koskikalastukseen. Kosken rannalla suosittu baari, jonka terassilla kiva istuskella. Lähellä joen yläjuoksulla kiva pieni uimaranta.

Siuron puutaloja
Siuron puutaloja. Kuvaaja: Laura Vanzo, VIsit Tampere