elinaRovaniemellä 19.1. järjestetyssä nuorten sommelierien kilvassa voiton vei komeasti Tampereen oma tyttö, Elisa Närhi. Elisa on työskennellyt ja vastannut ravintola Näsinneulan viineistä vuoden 2011 maaliskuusta asti.

Washingtonissa järjestetetään kuluvan vuoden lokakuussa vastaava kansainvälinen nuorten sommelierien kilpailu, jonne Elisa lähtee tavoittelemaan voittoa.
– Mahtava tunnelma on nyt kisan jälkeen, Elisa kuvailee.

Suomen kisan voitto ratkesi kuuden osakilpailun suoritusten perusteella. Kilpailu alkoi teoriakokeella ja jatkui sokkotastingilla, jossa tuli tunnistaa viinin eri ominaisuuksia. Osakilpailuihin kuului myös kuohuviinipullon avaaminen samppanjamiekalla ja samppanjan tarjoilu, punaviinin dekantoiminen sakan erottamiseksi, menusuunnittelu sekä alkoholin tunnistaminen maistamatta. Voittaja Elisa suoriutui tasaisen varmasti kaikista osa-alueista. Muut kolme kilpailijaa antoivat voittajalle tiukan vastuksen. Suurimmat   piste-erot syntyivät teoriaosuudessa. Nuorten sommelierien osaamisen taso on noussut vuosi vuodelta, mikä osaltaan kertoo viinikulttuurin kehittymisestä Suomessa.

nasinneula2Näsinneulassa viinikulttuuria kehitetäänkin antaumuksella. Perusviinivalikoimaa täydentävät erilaiset viiniteemamenut, kuten loppukeväästä huhti-toukokuussa tulossa oleva espanjalaisen Gramona-viinitilan teemamenu, jossa pääpaino on tilan cava-kuohuviineissä.

– Näsinneula tarjoaa kokonaiselämyksen asiakkaalle: upeat maisemat ja laadukkaan viinivalikoiman, jossa on mielenkiintoisia viinejä. Viinivalinnoissa suosimme luomu- tai biodynaamista tuotantoa, joka sopii lähiruoka-ajatteluumme. Jokaiselle annoksellemme löytyy oma juomasuosituksensa. Viinin ja ruuan harmonia on meille erityisen tärkeää.

UPEITA KUVIA UUDISTUNEESTA RAVINTOLA NÄSINNEULASTA
Ravintola Näsinneulan uudistuneeseen ilmeeseen voi tutustua ammattisisustamisen ja tilasuunnittelun erikoislehti Prointeriorin avulla. Prointeriorin numerossa 2/11 kerrotaan Ravintola Näsinneulan uudistuksesta sekä sanoin että kuvin.