Päivi Jousmäki (vas.), Anette Mellin ja Teija Vainiola ovat Kolme Diivaa Suomalaisen klubin kokkausareenalla. Kuva: Mikko Reinikka

Tampereen Paistinkääntäjät täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlan kunniaksi Suomalaisella klubilla järjestetään komea Kolmen Diivan illallinen 24. maaliskuuta. Keittiöareenalla kovaa ja korkealta kajauttelevat sekä kokkaavat Päivi Jousmäki, Anette Mellin ja Teija Vainiola.

Idea Kolmen Diivan illallisesta on saanut alkunsa jo kauan sitten, kun vuonna 2015 Suomalaisella klubilla kokkasi Kolme Tenoria: Ilkka Isotalo, Mika Roito ja Arto Rastas. Kolme Diivaa -illallinen tuo vuorostaan naiskeittiömestarit lavalle.

– Keittiöammattilaisista on puolet naisia, joten halusimme nostaa esiin myös naispuolisia huippuosaajiamme, kertoo Paistinkääntäjien Tampereen vouti Mikko Reinikka.

Mestaridiivat valmistavat kukin yhden alkuruoan, yhden pääruoan ja yhden jälkiruoan, joten tuloksena on ainutlaatuinen yhdeksän ruokalajin juhlaillallinen. Diivat ovat valinneet menunsa teemaksi kalan, kasviksen ja lihan. Menukokonaisuus on yllätys ja paljastuu vasta illan aikana vieraille. Christina Suominen valitsee menuun sointuvat juomat. Ruokalajien välissä kuullaan laulaja-pianisti Tytti Koivusen esityksiä. Koko illan hinta juomineen ja ohjelmineen on 125 euroa.

Tapahtuman Facebook-sivut

www.rotisseurs.fi

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Vuonna 2015 Suomalaisella klubilla kokkasi ”kolme tenoria”: Ilkka Isotalo (vas.), Mika Roito ja Arto Rastas. Kolme diivaa tuo vuorostaan naiskeittiömestarit kajauttelemaan köökkiaarioita kovaa ja korkealta. Kuva: Ronja Honko