maruseki-ville-kriikku-kohokohodat
Marusekin keittiöpäällikkö Ville Kriikku

Marusekin köökissä häärää pikkutarkasta tekemisestä inspiroituva keittiöpäällikkö, joka tuntuu saaneen suorastaan sammumattoman kipinän japanilaiseen keittiöön. Ville Kriikku leipoo kauniita kakkuja ja nauttii vahvasti visuaalisuudesta.

– Siirryin viime vuoden tammikuussa Nomusta tänne. Ennen kokiksi Nomuun menemistäni tiesin japanilaisesta ruoasta oikeastaan vain perusteet, mutta innostuin siellä japanilaisesta keittiöstä ihan tosissani. Eikä se uskomaton kipinä ole kyllä kadonnut mihinkään! Japanilaisessa ruoassa minua kiehtoo ennen kaikkea visuaalisuus ja pienet yksityiskohdat, heinät, kukkaset… Kaikki on niin kaunista. Maut ovat tietenkin hyviä myös, Kriikku kertoo hymyillen.

maruseki-kakku-kohokohdat
Kriikun kakkuannokset ovat saaneet kovasti kiitosta.

Työstään lujasti innostunut Kriikku on saanut Marusekin keittiöpäällikön pestissään vapautta toteuttaa visioitaan, mikä onkin epäilemättä motivaatiota ja innostusta edelleen ruokkiva tekijä.

TOIMITUKSEN VINKKI!

Marusekin suosittu sushibuffet jatkuu jälleen sunnuntaisin 25.9.2016 alkaen.

– Työssäni parasta on se, että tässä saa olla luova ja kokeilla vapaasti uusia juttuja. Suunnittelemme koko ajan jotain uutta yhdessä ravintoloitsija-keittiömestari Leo Suzukin kanssa.

Kriikun kekseliäisyydestä kertoo sekin, että hän suunnitteli kesällä Marusekiin kaksi suureen suosioon noussutta sushiburgeria. Myös jälkihyvärintamalla kekseliäisyys kukkii ja on saanut kiitosta.

– Kakuistani on tullut todella hyvää palautetta. Meillä on matcha-juustokakku vaihtuvilla täytteillä ja kastikkeilla. Toinen kakku on pehmeä ja kuohkea kuivakakku, joka tarjotaan juuri sen makujen kanssa yhteen sopivan jäätelön kanssa.

Kuten vielä paikka paikoin lämpimienkin ruokien suhteen, eivät kaikki eivät välttämättä tule ajatelleeksi jälkiruokia japanilaiseen ravintolaan ruokailemaan mennessään. Kriikun suunnittelemat kakut ovat kuitenkin tehneet vaikutuksen niitä nautiskelleisiin.

maruseki-possukimchiwrap-kohokohdat
Possu-kimchiwrapit ovat helposti seurueen kesken jaettavia ja näppärästi sormin syötäviä.

Japanilaiseen ruokailutyyliin kuuluu vahvasti annosten jakaminen. Seurueen kesken tilataan yleensä pöytä täyteen erilaisia annoksia, joista jokainen napsii mieleisiään suupaloja joko puikoin, haarukoin ja veitsin tai ihan sormin. Helposti sormin syötäviksi ja erityisen makurikkaiksi listan herkuiksi Kriikku mainitsee possu-kimchiwrapit.

– Siinä on salaatinlehdellä 48 tuntia haudutettua possunposkea, raikasta omenaa, fenkolia ja kimchiä. Se on yksi suosituimmista lämpimistä annoksistamme. Myös Yaki Gyoza eli hörytetyt nyytit gyoza-kastikkeella on todella suosittu annos.

maruseki-loosi-kohokohdatUutta on myös Marusekin raikkaampi sisustuksellinen ilme. Vaaleaa puuta, kevyttä hapsuverhoa ja mm. uudet loosivalaisimet, joiden kirkkaus on säädettävissä. Myös julkisivun valaistusta on uudistettu ja nyt Maruseki loistaa kauniin kutsuvasti tummien iltojen hämärästä.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
maruseki-sali-kohokohdat
KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa. Koska kaikkihan sen tietävät, että puuhiililä grillaamalla...

Marusekissa on sekä grilli että kokki liekeissä – Vartaat tirisevät uudessa japanilaisessa yakitori-grillissä

Japanilainen ruoka mielletään Suomessa helposti pelkäksi sushiksi, mutta Marusekissa on kuitenkin ollut jo vuosia tarjolla myös japanilaisia lämpimiä ruoka-annoksia. Ja nyt keittiössä ollaan puhkuttu...

LA 24.3. | WWF:n Earth Hour kannustaa jälleen ilmastotekoihin ruokalautasella

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään lauantaina 24.3. kello 20.30–21.30. Tapahtumassa näytetään maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa kannustetaan Earth...