Gastropub Tuulensuun jo perinteeksi muodostuneet jokatalviset makkaraviikot ovat täällä taas. Tuulensuu tarjoilee totuttuun tapaan raaka- ja kokolihamakkaroita kappaleittain, jolloin asiakas pääsee koostamaan lautaselleen juuri mieleisensä setin lisukkeineen päivineen.

HUOM! Tapahtumaa päivitetään vielä

Tuulensuun perinteiset Makkaraviikot to 26.1.-su 5.2. Makkaroita Ranskasta ja Tampereelta

Tuulensuun keittiöön on saapunut muhevia mahtavuuksia niin Ranskasta kuin kotimaastakin. Kotimainen makkaratuotanto on luonnollinen valinta ravintoloitsija Sami Lappalaiselle.

– Haluamme tuoda klassikoiden rinnalla esille myös paikallisuutta ja yrittäjyyttä.

Tampereella toimivien pienten raakamakkaran valmistajien tuotteet vievät makkaran aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi Tesomalla toimivan Sausages Finland -raakamakkaramestari Patrick Raffertyn makkarat tekivät ensiesittäytymisen makkaraviikoilla viime vuonna ja niitä on saatavilla 2023 myös.

Viime vuonna mukana valikoimissa oli vielä melko tuore tamperelainen artesaanitoimija, jonka nokkamiehenä toimii kaupungin ravintolaelämästä tuttu kasvo Hande Huhtinen.

– Uutuutena näitä viikkoja varten on kehitetty unkarilaisittain maustettu Hevosmakkara, tekijänä Nakki-Hannu, paljastaa Lappalainen.

Nakki-Hannun takana on neljä yrittäjäkaverusta, jotka rakastavat ruokaa. He perustivat oman makkarapajan, koska heidän mielestään suomalainen raakamakkarakulttuuri kaipasi vähän lisää väriä ja seikkailumieltä.

Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki on Vuoden paras raakamakkara

Makkaraviikkojen Manner-Euroopan klassikkomakujen kimarassa komeilee mm. perimaineikas sisälmysmakkara andouille. Myös merguez ja morteau ovat luonollisesti makkaramenossa mukana.

Lisukkeiksi valittavina on mm. hapankaalia, ranskalaisia perunoita sekä saksalaisena klassikkona perunasalaattia.

Makkaran juomakumppaniksi sopii erityisen hyvin olut, mutta maistuupa makkararuokien kanssa mainiosti moni muukin juoma. Tuulensuussa makkaraherkuille suositellaan oluiden lisäksi erilaisia saksalaisia ja ranskalaisia valkoviinejä sekä kevyitä punaviinejä.

Makkaraviikot 2022

HUOM! Osa makkaroista vaihtuu teeman aikana.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

tuulensuu

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY


 


LUE MYÖS

Gastropub Tuulensuu on suosittu ravintola Tampereella.

[SUNNUNTAISIN] Tuulensuun klassikkosunnuntait jatkuvat vaihtuvin klassikkoannoksin

Gastropub Tuulensuu nostaa joka sunnuntai esille jonkun klassikkoannoksen Euroopan keittiöistä, mutta myös kansainvälisiä makulegendoja. Tarjolle tulee sellaisia annoksia, joita syystä tai toisesta olisi liian...

[SU 11.12.] Tuulensuussa hirveä – Uskilan kylän metsästäjät ovat saaneet sarvipäistä saalista

Gastropub Tuulensuu sai taas Uskilan kylän metsästäjiltä suuren hirven puolikkaan. Hirvestä hyödynnetään kaikki turvasta häntään. Ensimmäiseksi maisteltiin hartaasti hauduteltuun liemipohjaan tehtyä hirvikeittoa. Seuraavaksi hirveä...

Viralliset Oktoberfest-oluet ja perinteiset herkut Gastropub Tuulensuussa

Gastropub Tuulensuun perinteikäs Oktoberfest-karkelo jyrää jälleen! Teeman aikana ravintolassa on tarjolla varsin runsaasti asiaan kuuluvia ruokia ja luonnollisesti myös juomia. Tuulensuun hanoista virtaa aitoja Oktoberfest-oluita,...