Nakkihannun raakamakkara - Vuoden raakamakkara
Nakki-Hannun raakamakkarataikinaan upotetaan reilusti tuoreita yrttejä.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on maistellut ja palkinnut suomalaisia makkaroita jo 30 vuotta. Tänä vuonna Suomen parhaaksi raakamakkaraksi valittiin tamperelaisen Nakki-Hannun Italialainen Aamiaisnakki.

All day breakfast – Italialainen Aamiaisnakki

– Aamiaisnakin idea tuotiin alun perin Amerikan-tuliaisina. Rakastuimme reissuillamme Italian style breakfast sausageen ja tahdoimme tehdä siitä version myös rapakon tällä puolella. Jo ensimmäisissä Nakki-Hannun tuotepaketeissa mukana olleen Italialaisen Aamiaisnakin resepti on pysynyt alusta asti samana, eikä sitä ole ollut tarvetta muuttaa, kertoo kaupungin ravintolaelämästäkin tuttu kasvo Hande Huhtinen

Kilpailuraadin perusteluissa ilahduttivat ”Mukava yrttisyys, puruvastus hyvä, rasvan tuntua runsaanlaisesti, pippuria, joku sitruunainen yrttisekoitus, mehukas, maut tyydyttävät, bratwurstin tyyppinen, voimakas maku jää suuhun pitkäksi aikaa.”

– Jokaisella tuotteellamme on oma fanikuntansa, mutta Aamiaisnakissa viehättävät erilaisuus sekä monikäyttöisyys. Nimeä on haukuttu hölmöksi, mutta se kertoo kaiken olennaisen. Maustekombo on alun perin Välimeren keittiöstä, ja aamiaistahan voi nauttia missä muodossa tahansa, koska tahansa ja vaikka kuinka monta kertaa päivässä. Nakki on erinomaista sellaisenaan parilalla paistettuna, mutta sitä voi käyttää myös munakkaassa tai paistaa pekonin sijaan. Italo-amerikkalaisen perimänsä ansiosta se sopii täydellisesti myös makkarapastaan.

Nakki-Hannun hullu vuosi

Huhtinen kertoo myös yrityksen alkuvaiheista, kun Nakki-Hannu perustettiin vuoden 2020 lopussa tuomaan väriä ja seikkailumieltä suomalaiseen makkarakulttuuriin.

– Kun toiminta potkaistiin käyntiin, yöt tehtiin makkaraa ja päivällä niitä myytiin torilla pakettiauton perästä. Vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Nyt meidän tuotteitamme saa jo useista marketeista ympäri Pirkanmaata, ja homma on kasvanut siihen pisteeseen, että pystyimme palkkaamaan ensimmäisen työntekijän. Silti kaiken keskiössä on edelleen uteliaisuus ja aito halu tarjota jotain uutta.

Ensimmäisen vuoden aikana on esitelty jo muutamia mielenkiintoisia makuja, joista osa on varmasti tullut jäädäkseen, mutta paljon on vielä kokeilematta. Uusia ideoita syntyy koko ajan, lupailee makkarayrityksen nokkamies.

– Olemme todella kiitollisia kaikille asiakkaillemme sekä jälleenmyyjille tästä erikoisesta ja erityisestä vuodesta, mutta meidän mahamme eivät vielä ole täynnä. Toivottavasti eivät teidänkään, ja olette jatkossakin mukanamme tutkimusretkillämme makkaroiden mielikuvitukselliseen maailmaan.

Mistä tätä herkkua saa Tampereen ravintoloissa?

Tällä hetkellä ainakin Muusasta ja Public House Huurteesta saa Nakki-Hannun tuotteita. Selvitämme parhaillaan missä kaikissa muissa ravintoloissa niitä on parhaillaan saatavilla. Kotiinkin annoksia voi tilata muun muassa Foodrouterin kautta.

Huurteen Happy Sours: Ensimmäiset sour-viikot 9.9 – 26.9. kutsuvat maistelemaan hapanoluita

Myös Tampereen Gastropubeista Sailor’s Bar ja Tuulensuu tarjoilivat tuotteita alkuvuodesta ja kesällä 2021. Tuotteita voi tulla myöhemmin takaisin tarjontaan.

Uusi Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Rommia, grilliruokaa ja seinät täynnä tarinoita

Kortteliravintola Kivenheitossa myydään Kuumaa koiraa, jossa Kivenheiton kokkien suunnittelema ja Nakki-Hannun tekemä nakki on pääraaka-aineena.