Tampereen Teerenpelissä kaadellaan tänä syksynä laseihin stoutia, joka on samalla tulosta panimoravintolan viime vuosien viskillisestä aluevaltauksesta – ja jo maailmanmaineeseen nousseista kisavoitokkaista tisleistä.

Teerenpelin tislaamo on noussut nopeasti viskikansan tietoisuuteen palkituilla tuotteillaan. Luonnollisesti viskiosaamista hyödynnetään myös oluen valmistuksessa. Teerenpelin muhkea Barrel Aged No2 Imperial Stout olikin semifinalistina ehdolla Vuoden olueksi 2021.

– Tätä täyteläistä mahtavuutta on kypsytetty neljä kuukautta tislaamomme tynnyreissä, ja tuloksena on upean maltainen ja vaniljainen olut, iloitaan Teerenpelissä.

Teerenpelin panimon uutta, kesällä aloittanutta panimomestari Mikko Salmeakin saman katon alla kypsyvä viski ja sen hyödyntäminen oluen valmistuksessa on kiinnostanut heti alusta asti. Salmi kun on herkkä innostumaan ja kiinnostunut oppimaan alati uutta.

Myös Tampereen oman Teerenpelin ravintolapäällikkö on vaihtunut. Ravintolan henkilökuntaan jo vuosia sitten kotiutunut Essi Niittyniemi otti vetovastuun itselleen ja on uudesta viskillisestä oluesta innoissaan.

– Tämä meidän Barrel Aged No2 Imperial Stout on kyllä aivan käsittämätön tuote! Olut on uusi versio aiemmasta No2-oluesta sillä lisäyksellä, että se on tynnyrikypstytetty Quarter Cask Bourbon -tynnyreissä.

Kaveriksi 12% vahvalle mutta käsittämättömän pehmeälle oluelle sopii Teerenpelin KASKI-viski tai vaikkapa pala laadukasta tummaa suklaata. Ja pullollisenhan voi halutessaan jakaa, kuten viinienkin kanssa usein tehdään.

Hyvä idea on myös järjestää pienimuotoinen omatoimimaistelu Teerenpelin tummilla herkuilla. Oluiden kehityskaaren ja tynnyrikypsytyksen mukaan tulon voi maistaa tilaamalla Barrel Aged No2 Imperial Stout -oluen lisäksi sitä edeltävää No2 Imperial Stout -olutta, jossa tynnyrikypsytystä ei vielä ole käytetty. Mukaan makukarkeloihin voi ottaa halutessaan myös Kellariolut No3 Barley Wine -oluen.

Kaski-kuivalihaa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Kuvassa kolme herkuttelijan olutta: Imperial Stout -oluet ja Barley Wine. Kuvaaja: Toni Honko

Ravintolaan on saapunut myös uutuus, jota olutravintoloissa soisi useamminkin saatavan.

– Kuivalihakundin Kaski-kuivalihaa on ihan meillä ravintolassa myynnissä naposteltavaksi kyllä. Se on vielä sen verran uusi ja kokeellinen juttu, ettei se ole ehtinyt TeerenDelin ruokalistalle. Otamme asiakkailta mielipiteitä vastaan. Itse tykätään siitä kyllä kovasti, iloitsee Niittyniemi.

Tampere saa nimikkoviskin maailman parhaalta viskintuottajalta – Teerenpelissä kypsyy Tampere single malt

Teerenpelin uusi panimomestari vannoo erilaisiin tilanteisiin sopivien juomavalintojen nimeen