Mikko Salmi aloitti tehtävässään Teerenpelin panimomestarina heinäkuun 12. päivä 2021.

Teerenpeli Panimo & Tislaamo sai heinäkuussa 2021 uuden panimomestarin helsinkiläisestä Mikko Salmesta. Hänet tunnetaan olutpiireissä hyvin muun muassa olutkouluttajana ja -kirjailijana sekä oman yrityksensä kautta useissa eri pienpanimoissa toimineena ”keikkakeittäjänä”.

Siinä ominaisuudessa hän on työskennellyt jo vuodesta 2004 myös Kampin Teerenpelissä. Talo on tullut tutuksi niin ikään hänen viime vuonna kirjoittamansa ”Viskiä ja Teerenpeliä” -kirjan myötä.

Olutravintolat Helsinki: Teerenpelin panimovelho Mikko Salmi tuntee oluen

– Ei ollut erityistä ajatusta siirtyä yrittäjästä vakinaiseksi työntekijäksi, mutta kun tällainen yritys sitä kysyy, päätin nousta Lahden junaan, Sami sanoo.

Salmi toteaa päätökseen vaikuttaneen erityisesti Teerenpelin luonne niin sanotusti ihmisen kokoisena perheyrityksenä. Myös porukan hyvä fiilis ja yhdessä tekeminen, joihin hän oli jo päässyt tutustumaan Teerenpelin Kampin panimossa, houkuttelivat.

– Ja tietysti Teerenpelin kunnianhimo. Yrittäjät ovat rohkeita riskinottajia ja onnistujia. Toki sellaiseen porukkaan haluaa mukaan.

Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja ja yrittäjä Anssi Pyysing iloitsee Salmen taloon tuomasta osaamisesta.

– Mikon persoona ja moniosaaminen vahvistavat Teerenpeliä juuri nyt oikealla tavalla, kun pandemian jäljiltä palaamme kasvu-uralle, Pyysing toteaa.

Josko oluesta ja viskistä voisi yhdessä kehitellä jotain uutta

Salmi sanoo ottavansa paikan vastaan nöyränä ja vähän jännittyneenäkin.

– En lähde tehtävään millään mullistamisen asenteella sillä uskon, että tärkeintä on perustuotteiden laatu ja sen ylläpitäminen, Salmi sanoo.

Saman katon alla kypsyvä viski kuitenkin kiinnostaa kovasti.

– Tynnyrikypsyttäminen on ihan oma maailmansa. Odotan innolla pääseväni siihen mukaan. Ehkä sitä sitten voi miettiä, josko oluesta ja viskistä voisi yhdessä kehitellä jotain uutta, hän suunnittelee.

– Opeteltavaa riittää kuitenkin myös siidereissä ja lonkeroissa, jotka ovat minulle ihan uusi aluevaltaus, hän jatkaa.

Omaa lempioluttaan hän ei suostu nimeämään vaan vannoo enemmänkin erilaisiin tilanteisiin sopivien juomavalintojen nimeen.

– Suomalaisissa oluissa on vahva kausiajattelu, sillä vuodenajat määrittävät elämäämme niin paljon. Ymmärrys oluen monipuolisuudesta ja eri tilanteisiin sopivista oluttyypeistä on hieno juttu, josta kannattaa pitää kiinni ja ammentaa, Salmi kannustaa.