Public House Huurre kohottelee tuoppeja sour-viikoillaan, jotka jatkuvat 19.5.2022 asti. Luvassa on toistamiseen kova kattaus hapanoluita kotimaasta ja maailmalta.

Suomen Paras Olut 2021
Huurteen hapanolutviikot ovat täällä taas. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

– Viime syksyn sour-tapahtuma herätti niin paljon kiinnostusta ja innostusta, että päätimme järjestää soureita diggaileville uuden mahdollisuuden päästä kokeilemaan uusimpia happamuuksia Suomesta ja maailmalta. Mustaherukka tuntuu olevan tämän ”sour sesongin” hittimaku, mutta on mukana jännempiäkin juttuja, kuten punajuuri- ja jopa kahvisour. Siitä tuli heti muuten oma suosikki, kertoo ravintolapäällikkö Helga Kaislo.

Sour-herkkuja on Huurteessa tarjolla parin viikon verran. Oluen ohella myös rento sosiaalinen illanvietto kaveriporukan kesken on sour-viikkojen juttu.

– Olen ajatellut, että emme rakenna tastingiin valmiita  maistelukokonaisuuksia, vaan asiakkaat saavat koota maistelusetin itse siten, että valitsevat halumansa määrän tuotteita pulloissa tai tölkeissä pöytään. Siellä sitten jaetaan ja maistellaan. Tai sitten tuote kerrallaan tiskiltä. Omalla tyylillä ja rennosti, yrittäjä Juha Kannisto kuvailee.

Kätevää on, että hanasta saa myös 0,25l:n kokoisen lasillisen, joka sekin on mahdollista vaikka jakaa kaverin kanssa.

Tälläkin kertaa omat suosikit löytyvät varmasti mittavasta reilun parikymmenen erilaisen hapanoluen valikoimasta. Valikoimassa On helposti lähestyttävää Berliner Weissea, kepeästi makeutta tavoittelevaa Candy Souria ja sitten taas oikein super kirpsakkaa Lambicia. Juomia löytyy sekä hanoista että pulloista.

– Pulloja ja tölkkejä voimme myydä myös mukaan 5,5% rajaan asti ja klo 21.00 saakka. Näin suuri sour-kattaus saman katon alla on tietysti harvinaisuus, joten kassi mukaan ja ostoksille, mikäli hauska maisteluilta ravintolassa ei kalenteriin mahdu, Kannisto vinkkaa.

Omatoimimaisteluun voi Huurteessa yhdistää halutessaan ruokailunkin. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

 

VINKKI 1: Huurteesta voi ilman muuta varata pöydän myös kaveriporukan maisteluiltaa varten, mikäli paikkansa haluaa varmistaa. Pöytävaraus ei siis edellytä ruokailua.

VINKKI 2: Huurteeseen pääsee nykyisin Ratikalla! Uimakeskuksen pysäkki on aivan Huurteen etuovella.

Ratikkapysäkki sijaitsee aivan Huurteen kohdalla. Kesällä salaattiannokset tekevät paluun ravintolan listalle.

 

Tapahtumat > Baaritapahtumat


Huurteen Happy Sours: Toiset sour-viikot kutsuvat maistelemaan hapanoluita