Juha Kannisto tituleeraa itseään apukeittäjäksi Juha Sorsan ja Mika Koron rinnalla, mutta taidot ovat karttuneet oluenpanemisen saralla siinä määrin, että syksyllä mieheltä on lupa odottaa omaa olutta.

Kalevan kaupunginosa sai oman panimon ja tavallaan panimoravintolankin, kun Kaleva Brewing Company -panimo pistettiin pystyyn Public House Huurteen seinänaapuriksi. Nopsaan paikkansa Tampereen tienoon panimokartalla vakiinnuttanut panimo tuottaa tasalaatuisia ja kikkailemattomia oluita niin Huurteen kuin muidenkin ravintoloiden tarpeisiin. Pieni mutta panelias!

Olutmieliset miehet Juha Kannisto, Juha Sorsa ja Mika Koro löivät vuonna 2016 maltaista kättä ja keittokattilat ynnä tankit kasaan Huurteen taloon. Panimoidean takana oli paitsi tahtoa, myös taitoa. Mm. Vuoden Olutmestari 2014 -tittelin itselleen saavuttanut Sorsa sekä Koro ovat jo pitempään toisaalla panimopuuhissa pyöriskelleitä olutmiehiä, sekä maineikkaiden baaritiskien takana oluen olemukseen ja tarjoiluun syventyneitä kavereita. Huurteen yrittäjänä toimivalla Kannistolla on myös vankka kokemus ravintola-alalta.

– Meillä on ainakin näin alkuun aika klassinen tyyli. Emme juuri hulluttele, sillä haluamme oppia tekemään perusoluita hyvin ja laadukkaasti, Kannisto kuvailee.

Kaleva Brewing Companyn ensimmäiset oluet valmistuivat syksyllä 2016 ja siitä saakka pikkuinen panimo onkin keittänyt kovaa ja kunnollista. Kutakin olutlajia on tehty ensin yksi hartaasti hioen: Fat Barber Bockia, Bloomy Boomy APAa jne.

– Koro ja Sorsa ovat pääpanijoita ja minä olen tässä vähän niin kuin oppipoikana ja apukeittäjänä, Kannisto kuvailee vaatimattomasti.

Kaleva Brewing Company on ehtinyt jo tehdä mittatilausoluitakin. Yksi sellainen on esimerkiksi Pub Ukko Nooalle luotu lager, Mösjöö. Pari panimon luomusta löytyy myös Tampere-talon Tuhto-ravintolasta Tam ja Pere-maltaisten muodossa. Onpa irkkupubi O’Connell’sin väkikin pyörähtänyt paikalla panemassa omaa oluttaan.

Vaikka kyseessä onkin vielä melko pikkuinen panimo, on samassa rakennuksessa sijaitsevan Public House Huurteen hanoissa alati vähintään kolmea oman panimon olutta. Huurre toimiikin tavallaan panimon taproomina eli baaritilana, jossa panimon maltaisia pääsee maistelemaan vaikkapa vallan pienoisen tastingin muodossa vertaillen. Kolme erilaista talon oman panimon maistelukokoista olutta sisältävä Olut Flight -setti antaa hyvän käsityksen panimon tyylistä ja tarjonnasta.

Mikäli maistellessa hiukkasen hiukoo, voi maltaisten kanssa napsuteltavaksi tilata maailmanluokan tähtiäkin keikoilla kestitsevän keittiöpäällikkö Jussi Saarisen suunnitteleman Slider-lautasen, jolta löytyy finger ribsejä, bravas-perunoita, paistettua jokirapuvarrasta ja Mini Reuben Bread.

Hiljattain uudistuneelta Huurteen listalta löytyy myös monipuolisesti muita oman panimon huurteisten kylkeen sopivia annoksia, kuten vaikkapa Slider-lautasen antimet suuressa koossa tai tietenkin joku Huurteen lukuisista ja kiitetyistä burgereista.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Maistelumäärät Kaleva Brewingin oluita sisältävä Olut Flight -setti antaa hyvän käsityksen panimon tyylistä ja tarjonnasta.