Gastropub Tuulensuu ovat molemmat tulleet tamperelaisille tutuiksi osaavasta palvelustaan sekä Suomen mittakaavassa varsin monipuolisista olut,- viini ja absintti valikoimistaan.

Gastropub Tuulensuun ravintoloitsijat palasivat jälleen omatuontimatkoiltaan ja toivat tuliaisina runsaasti erilaisia absintteja sekä Juran alueen viinejä. Loput juomat saapuvat rahtina perästä, ja 10.7. alkavat Lambic-viikot.

Sami Lappalaisen perheyritys on tunnettu omatuonnistaan. Oluiden ja viinien perässä on viime vuosina kierretty lähes kaikki Keski-Euroopan merkittävät olut- ja viinimaat.

– Joka vuotinen kesähankintareissumme on ohi. Tällä kertaa autoilimme läntisessä Euroopassa vieraillen viinitiloilla ja panimoilla sekä tislaamoilla. Pääkohteena oli Sveitsin ja Ranskan välinen Juravuoristo, paljastaa Sami Lappalainen juomien alkuperästä.

– Varsinkin absinttien myynti ja kiinnostus niihin on kasvanut viime aikoina. Johtunee osin useista pitämistämme absinttitastingeista sekä ihmisten lisääntyvästä kiinnostuksesta villiyrttien käyttöön.

Juran lisäksi Sami ja Anu Lappalainen piipahtelivat eri puolilla Saksaa lähinnä viiniostoksilla sekä Ranskassa Champagnessa samppanjakaupoilla. Sieltä saatiinkin hankittua mielenkiintoinen valikoima pientuottajien samppanjoita. Belgiassa Lappalaiset taas tekivät panimovierailun yhteistyön merkeissä. Gastropubien Nordic Breweryn julkaisee belgialaisen yhteistyöpanimon kanssa uutuusoluen lähiaikoina.

– Loppuhuipennukseksi valitsimme Belgiasta noin 130 uutta olutta, joista osa tulee tankkitavarana hanamyyntiin. Joukossa klassikoiden lisäksi tietysti runsaasti Lambic-oluita sekä muita harvinaisuuksia.

– Maanantaina 10.7. alkavatkin Gastropub Tuulensuussa Lambic-viikot, jolloin näiden oluiden lisäksi on tarjolla niihin sovitettuja ruokia. Muitakin uusia reseptejä on matkalta kerätty kuukausittain vaihtuvia tulevia ruokalistojamme varten, Lappalainen summaa.