Kaksion uusiin annoksiin lukeutuu lautasellinen yön yli kypsytettyä possunkylkeä, marinoitua salaattisipulia, karamellisoitua juuriselleriä sekä tummaa juureskastiketta.

Ravintola 2h+k on alkanut uudistaa annoksiaan taajempaan tahtiin sesonkeja seuraillen. Keittiöpäällikkö Matti Olli on saanut tiimiinsä nuoren ja innokkaan vahvistuksen, joka toi uusia tuulia tullessaan.

– Sain tähän avukseni hyvän kaverin, Kim Slotten. Häneltä on tullut hyviä ideoita, joten olemme lähteneet uudistamaan annoksia taajemmin, Olli kertoo.

Keittiöpäällikkö Matti Olli

Vuoropäällikkö Slotte on ollut aikanaan harjoittelijana Kaksiossa ja toiminut sen jälkeen mm. Berthassa. Nyt ympyrä on sulkeutunut ja Slotte palannut Kaksion kokoaan suurempaan köökkiin. Ollin kanssa he suunnittelevat annokset ja ovat hamuamassa myös lähituottajia raaka-aineittensa arkkitehdeiksi. Kaksion baarissa onkin operoitu lähituottajien raaka-aineiden, kuten esimerkiksi Mantereen ja Hietasen tilan emmeiden kanssa jo pitkään, mutta nyt niitä aletaan metsästää innolla myös keittiön puolelle.

Eläväisemmiksi ja sesonkeja seurailevammiksi muuttuvat listat eivät pamahda tyystin uusiksi, vaan vaihtelevat parin annoksen muutoksin raaka-aineantimien mukaan. Tässä vaiheessa kestosuosikkiannosten lempijöille tiedoksi, että alusta asti valikoimasta löytyneet etanat ja parilaleivät eivät tule annoskatraasta poistumaan. Uutta sen sijaan on myskikurpitsarisotto, jossa on paahdettua selleriä sekä sipulia, lehtikaalia, pikkelöityä salaattisipulia, sellerilientä ja omenaa. Annos on saatavilla myös vegaanisena versiona. Myös lihaisien antimien osastolla on uusi tuttavuus: yön yli kypsytettyä possunkylkeä, marinoitua salaattisipulia, karamellisoitua juuriselleriä sekä tummaa juureskastiketta.

Myskikurpitsarisotto on kruunattu paahdetulla sellerillä sekä sipulilla, lehtikaalilla, pikkelöidyllä salaattisipulilla, selleriliemellä sekä omenalla.

Erityisesti possun kyytipojaksi passaa vaikkapa ravintolan aivan oma olut, Kaksion tiimin ja Kaleva Brewingin yhteistyössä panema sitrusarominen 5-prosenttinen APA.

– Tämä olut sopii monille ruoille, mutta mielestäni erityisen hyvin possuannokselle. Se on raikas kumppani rasvaiselle possulle, Olli kertoo ja paljastaa ravintolan loppukesän Pintxo-kisaa varten suunnitellun makupalankin olevan oluen makuun suunniteltu.

Olut on niittänyt kovasti kiitosta ja sen makuun mieltyneille onkin iloisia uutisia: pian kyseistä maltaista voi ostaa Kaksiosta muutenkin kuin tuoppiin laskettuna.

– Olemme olleet itsekin todella tyytyväisiä lopputulokseen. Kunhan saamme ulosmyyntiluvan, voimme myydä olutta asiakkaille mukaan, Olli kertoo innokkaana.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Kunhan ulosmyyntiluvat napsahtavat Kaksion plakkariin, voidaan ravintolasta myydä omaa APA-olutta myös mukaan.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS