HUOM! Ravinteli Berthaan on tehty saliremontti tämän artikkelin julkaisun jälkeen. Tutustumme lähiaikoina uudistuneeseen ravintolaan.

Kabinetti pienelle seurueelle

Tiesitkö, että Ravinteli Berthan sisuksista löytyy erillinen tila pienille seurueille? Ravintolan suojaisa avokabinetti on oivallinen verholla suljettava tila vaikkapa pikkujouluihin pikkuisille seurueille.

Tilaan on viime aikoina tullut hieman muutoksia. Elina Airola Veljekset Ponteva Oy:n myyntipalvelusta kuvailee tilassa istuvan mukavasti kuusi vierasta. Suora näköyhteys keittiöön ja avotulihiiligrillille on mielenkiintoinen yksityiskohta. Toinen on raaka-aineiden tuominen asiakkaiden näkyville.

– Tilaan on ilmestynyt lihakaappi, jonka lasi-ikkunan läpi näkee minkälaisia Berthan menuun tulevia lihoja raakakypsytetään. Kaapissa saattaa olla esimerkiksi lehmää,
hevosta, rypsipossua, hanhea tai lammasta riippuen mitä menuun on tulossa
seuraavaksi, luettelee Airola.

Kabinetti taipuu chef’s table -henkiseen illalliseen

Pienen seurueen elämyksellisiin tilaisuuksiin voidaan asiakkaan toiveesta yhdessä myyntipalvelun kanssa suunnitella chef’s table -tyyppinen kokemus, vaikkei ravintola sellaista mainostakaan.

– Periaattessa chef’s table -kokonaisuus on Berthassa saatavilla ja se on helppo toteuttaa, kokit kun tuovat muutenkin ruokaa vieraidemme pöytiin. Chef’s table -kokonaisuuksia voidaan rakentaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Jos haluaa esimerkiksi pukea essun päälle ja kokeilla annosten rakentamista tai kuulla enemmänkin raaka-ainesta annosten takana, niin tämäkin onnistuu. Toki keittiö on meillä jatkuvasti salin toiminnassa mukana ja muutenkin kertoo annoksista mielellään enemmänkin, tarkentaa Airola.

Ravinteli Berthan esittely

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Berthan Kirsi Seppänen on Suomen Paras Sommelier 2021 – Kultaa ja pronssia Tampereelle

Ravinteli Berthan saliosaaja Kirsi Seppänen taituroi tiensä The Best Sommelier of Finland 2021 sponsored by Wines of Germany -kilpailun voittoon. Suomen Paras Sommelier -kisan...

”Better than sex”-risottokoulu, huippukokkien kotiruokaa, leipäjuurta, ravintola-annoksia marketista – Ravintolat ideoivat uusia herkullisia keinoja...

Moni ravintolatiimi on operoinut kekseliäitä noutoruokakeinoja koronakriisin keskellä. Ruoan tyylilajikin on saattanut vaihtua täysin. Nyt mennään poikkeuksellisin ja kenties rouheammin antimin, mutta mausta ja...

50 Parasta Ravintolaa valittu jälleen – Mukana 4 ravintolaa Tampereelta ja 1 Kangasalta

Viisi Tähteä -media on julkaissut jälleen listan Suomen ravintolaparhaimmistosta. Odotetulle 50:n parhaan listalle ylsi tänä vuonna Tampereelta 4 ravintolaa: ravintola C 11, Huber 24, Bertha...