Huom! Vuoden 2019 viimeinen brunssi sunnuntaina 1.12. Ensi vuonna brunssit sunnuntaisin 12.1.2020 alkaen.

Lillanin uudistunut brunssi on monipuolinen kattaus skandihenkisiä antimia. Kuva: Tuomas Vuorio

Lillan Café & Butikissa on aivan oma tunnelmansa. Sellainen seesteisen rauhallinen ja puutarhahuvilainen, jossa runsas aamiainen on suosittu myös muiden kuin majoittujien toimesta. Nyt Lillan toi keväällä takaisin myös kovasti kaivatun brunssinsa. Luvassa on jälleen Lillanin linjaan sopivaa laadukkaista raaka-aineista valmistettua tuorepuuroista skandimakumaisemaa ja vohvelintuoksua.

Suursuosittua brunssia toivottiin takaisin todella paljon ja nyt se tuotiinkin takaisin hieman selkeämpään, pohjoismaiseen muotoon muovailtuna ja noutopöytämallisena. Aikaisempi lukuisien pikkuannosten paljous kun oli pienelle keittiölle kova koettelemus.

– Brunssimme on sukua aamiaisellemme. Siinä on buffet-periaatteella paljon raikkaita ja tuoreita asioita, kuten paria eri smoothieta ja itse tehtyä saaristolaisleipää, kylmäsavustettua lohta… Lisäksi tuomme vohvelinpaistomahdollisuuden, mikä on varmasti erityisesti perheille kiva juttu, Harri Paltila tuumaa.

Niin aamiaisella kuin brunssillakin on aina tarjolla tuorepuuro, jossa on marjoja, chiansiemeniä ja luomuhunajaa. Lisäksi on mm. luonnonjogurttia, Lillanin granolaa, marjoja ja muita sekaan ripoteltavia hyvyyksiä. Valikoimasta löytyvät myös mm. paikalliset Ahlmanin juustot.

Marjainen ja chiansiemeninen tuorepuuro kuuluu niin aamiaisen kuin brunssinkin valikoimaan.

Osa Lillanin aamiais- ja brunssitarjonnan seesteisen tunnelman taikaa on siinä, että kahvikuppia ei tarvitse kirmata täyttämässä tämän tästä. Kahvikannu tulee aina pöytään neljän minuutin tiimalasin kanssa. Kun hiekka on valunut, on kahvi täydelliseksi valmistunut. Se Lillanin oma, kahvia syvästi lempivän Paltilan makunystyjen myötäiseksi Robert’s Coffeella luotu sufee.

Myös teenjuojat huomioidaan Lillanin omin teevaihtoehdoin. Teetä on viittä erilaista, niin mustaa, vihreää kuin yksi rooiboskin. Suosituin kaikista on mansikkainen Viinikan Lumous. Ja tietenkin nauttia voi ja kannattaakin nauttia kuplivaa.

Brunssin tapaan Lillanin aamiainenkin on kaikille avoin. Siinä missä brunssille pöytävaraus on suositeltavaa tehdä, kannattaa se aamiaiselle suunnatessa ehdottomasti muistaa, jotta kaikki mahtuvat varmasti mukaan. Aamiaiselle saapuu väkeä paitsi lähistöltä, myös vähän kauempaa.

– Sen mitä olen vähän kysellyt, väkeä tulee yllättävän isoltakin alueelta. Kaikki eivät siis suinkaan tule ihan tästä vierestä, kertoo Paltila aamiaisen vetovoimasta mielissään.

Lillanin brunssi on tarjolla la-su 2.3. alkaen klo 10.30-14.30 hintaan 25€. Kattaukset 10.30 ja 12.30, pöytävaraus suositeltava. Frukost-aamiainen päivittäin hintaan 20€ klo 8-10 pöytävarauksella. Kahvi tai haudutettu tee santsailtuna sekä luomumehu sisältyy hintaan. Aamiainen on hotellimajoittujille veloitukseton.

Lillan Café & Butik, Ahlmanintie 29

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Tuomas Vuorio ja Lifestyle Media Oy

LA 24.8. | La Musica – Makupaloja Italiasta: Tero Harjunniemi