Sari Sorrilla on ennestään Sorsapuiston laidalla sijaitseva ravintola Sasor. Uusi ravintola tulee sijaitsemaan vain muutaman askeleen päässä Kansi-Areenan pääsisäänkäynnistä.

Ravintola Sasorin ravintoloitsijana tuttu Sari Sorri avaa ensi keväänä uuden ravintolan. Sorinkadun ja Vuolteenkadun kulmaukseen aivan Kansi-Areenan kylkeen muovautuu kaksikerroksinen ravintolatila, jonka yläkertaan tulee ruokaravintola ja alakertaan salakapakkamainen klubi.

Oma ravintola on ollut Sorrin unelma jo likimain pikkutytöstä asti. Nyt hän on avaamassa jo toisen. Huikean sijainnin ravintolatila 1920-luvun rakennuksessa Sorilla löytyi ystävän vinkin ansiosta. Ja vaikka kaavailu uudesta ravintolasta oli kytenyt Sorrin mielessä jo jonkin aikaa, kirkastui ja vahvistui sen tyyli nimenomaan kieltolain aikaan valmistuneessa rakennuksessa itsessään.

– Lähdimme rakentamaan ravintolaa paikka, tila ja asiakaskunta edellä. Esimerkiksi idea salakapakasta lähti juuri kellaritilasta, jossa tuli heti sellainen fiilis, että sinne voisi luoda aikuisemmalle väelle suunnatun salakapakkamaisen istuskelubaarin, Sorri kuvailee.

Liian tarkasti ei musiikkigenreä haluta rajata, mutta jazz- ja kevyen musiikin artistit tulevat varmasti 70-paikkaisissa tiloissa tunnelmoimaan.

Ravintolan yläkerran 100-paikkainen ruokaravintola tulee tarjoilemaan eteläeurooppalaisia makuja. Mihinkään tietyn maan keittiöön tai tyylilajiin ei tahdota siis lokeroitua, ja esimerkiksi tapakset voivatkin olla erilaisia kuin mihin Espanjassa on totuttu.

Keittiötä lähtee vetämään Sasorin keittiömestari Tiina Lamppu.

– Eteläeurooppalainen ruoka on aina ollut Tiinan sydäntä lähellä. Hän on jo ideoinut uuden ravintolan makuja.

Kuten Sorrin Sasor-ravintolassakin, panostetaan keittiössä kotimaisiin lihoihin ja lähituotantoon.

Sasorin keittiömestari Tiina Lamppu on jo ideoinut uuden ravintolan eteläeurooppalaisia makumaisemia.

Uuden ravintolan on tarkoitus avautua huhtikuussa. Tiloissa ei ole aiemmin toiminut ravintolaa, joten kaikki tilat ja toiminnot joudutaan rakentamaan purkupuuhien jälkeen aivan alusta alkaen.

Ravintolan nimeä ei ole vielä toistaiseksi lyöty lukkoon, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, tulee nimessä piilottelemaan sekä ravintoloitsijan nimi että ravintolan sijainti jossain muodossa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy