Panu Raipia (vas.), ja Simo sekä Loretta Pietilä ovat itse suunnitelleet brittihenkisen pubinsa sisustuksen. Seiniltä löytyy teatterihistorian herkkupaloja pitemmänkin pubiviihtymisen puheenaiheiksi.

Tampellan alue kasvaa ja kehittyy, mutta oma korttelipubi niiltä kulmin on puuttunut. Ei puutu enää, kun teatteriperhe perusti Komediateatterin kaveriksi Sisko ja sen Veli -pubin, jonka kynnys on matala astua ennen ja jälkeen näytöksen, ohikulkumatkalla tai varta vasten hanojen äärelle osuttautuen.

Jo julkisivun vihreä väri ja messinkikahvat kielivät pubiin ammenetun innoitusta Englannin pubisuunnalta, teatterimatkoilta Lontooseen.

– Käymme katsomassa paljon teatterinäytöksiä Lontoossa. Kun hotellilta lähtee tuntia ennen näytöstä, niin kyllä sinne teatteria vastapäätä olevaan pubiin yleensä aina tulee mentyä odottamaan, Panu Raipia kuvailee.

Näin homma tuntuu toimivan myös Tampereella. Pubiin on mukava istahtaa lasilliselle ennen ja tietenkin myös jälkeen näytöksen. Jokuset pyrähtävät paikalle väliajallakin.

– Jo kesällä oli hauskaa seurata, kuinka ihmiset keksivät käydä tässä väliajan aikana kahvilla tai lasillisella, kun teatterilla oli jonoa, Loretta Pietilä hymyilee.

Tien yli kipaiseekin nopeasti, eikä välttämättä edes takkia matkalle tarvita. Siemailun lomassa voi seurata, koska väki alkaa pihalla vähetä ja suunnata väliajalta takaisin salin puolelle.

Toki Sisko ja sen Veli on passeli pubipysäkki laajalti alueen asukkaille muutenkin. Ja saapa sinne suunnata hyvätapaisessa koiraseurassakin.

– Täällä käy väkeä suurella ikähaitarilla. On opiskelijoita, mutta toisaalta myös Willa Violan senioriasukkaita. Meillä käy aika paljon myös koira-asiakkaita.

Mikäpä parempi houkutin lähteä vaikka koiranilmallakin lenkkeilemään, kuin matkan varrella odottava muheva maltainen.

Pubi-isäntä Pekka Wulli operoi olutvalikoiman ohella myös erilaisten juomasekoitusten saralla.

Pubin olutvalikoima elää kausien mukaan. Parhaillaan valikoimassa on monipuolisesti saksalaisia oluita, talveksi Pietilä lupaa olevan tulossa erilaisia tummia ja tuhdimpia maltaisia. Myös viinien kysyntä on noussut syksyn myötä. Erilaisia juomasekoituksiakin pubissa taiteillaan, sillä pubi-isäntä Pekka Wulli on kilpaillutkin aikanaan cocktail-saralla.

Ja vaikka mikään sporttipubi ei kyseessä olekaan, niin tv:stä näkyviä pelejä voi toki seurata. Tiistaisin vieraita viihdyttää kulttuuriteemainen pubivisa. Myös esiintymislava pubista löytyy ja sitä tullaankin hyödyntämään esimerkiksi musisoinnin merkeissä.

– Tämä on sellainen korttelikapakka, jossa ei koskaan peritä pääsymaksua, vaikka täällä esiintyjä olisikin, Raipia lupaa.

Ja vaikka ruokaa ei pubista pikkunaposteltavaa lukuun ottamatta saakaan, voi sitä kuitenkin vapaasti paikalle tilata. Aterimet saa pubin puolesta. Ruokalähetti onkin polkenut paikalle jo jokusen kerran.

Vaikka tiimillä tahoillaan pitkää historiaa ravintoloiden pyörittämisestä piisaakin, on Sisko ja sen Veli sisarusten ensimmäinen yhteinen ravintolavoimannäyte.

– Olemme olleet 35 vuotta ravintolayrittäjiä, mutta vasta nyt ensimmäistä kertaa yhtiökumppaneina, Pietilä kertoo.

Haave nimenomaan teatterin kupeessa komeilevasta ravintolasta on kipunoinut kuitenkin mielissä jo pitkään.

– Olen haaveillut tästä jo varmaan 15 vuotta. Tämä on se puuttunut osa Komediateatterin palvelukonseptia. Nyt meillä on kaikki, summaa Raipia tyytyväisenä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOHOKOHTIA TAMPEREEN KOMEDIATEATTERILLA

Fingerpori
 pe 22.10. 19:00
Fingerpori
Ratkiriemukkaaseen sarjakuvaan pohjautuva Fingerpori-komedia nähdään tänä syksynä Komediateatterin Päänäyttämöllä. Hulppeassa...

Anitta Ahosen stand up -show: Iso A ja ylipainovoimaa Komediateatterissa
 pe 22.10. 19:30
Anitta Ahosen stand up -show: Iso A ja ylipainovoimaa Komediateatterissa
Syyskaudella 2021 Tampereen Komediateatterin ravintolaestradille tekee paluun Anitta Ahosen stand...

Fingerpori
 la 23.10. 14:00
Fingerpori
Ratkiriemukkaaseen sarjakuvaan pohjautuva Fingerpori-komedia nähdään tänä syksynä Komediateatterin Päänäyttämöllä. Hulppeassa...

Fingerpori
 la 23.10. 18:00
Fingerpori
Ratkiriemukkaaseen sarjakuvaan pohjautuva Fingerpori-komedia nähdään tänä syksynä Komediateatterin Päänäyttämöllä. Hulppeassa...


NÄYTÄ+